Ravi Santokhi
Verhalen van Finexters
Ravi
Santokhi
Waarom Ravi Santokhi terugkeerde naar Finext.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag, en de ander al jaren werkervaring. Maar allemaal consultant en allemaal bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en elkaars vakmanschap. Wie zijn deze 'Finexters' en wat doen zij precies? Dat kunnen ze natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen het aan Ravi Santokhi, consultant voor het Board-team.

Geen definitief afscheid

Ravi heeft een bijzonder verhaal. Hij werkte van 2014 tot 2017 bij Finext. Daarna vertrok hij, om in 2021 weer terug te keren. “Ik had het hier altijd naar mijn zin,” vertelt Ravi, “dus toen ik in 2017 ergens anders ging werken, voelde het niet als een definitief afscheid. Ik wist dat ik ooit weer terug zou keren.” Ravi verruilde zijn functie voor een baan bij Board, een leverancier van Finext. “Ik bleef dus nog veel samenwerken met mijn ex-collega’s en verloor de organisatie nooit uit het oog.”

Lead consultant

In 2021 werd hij gevraagd om terug te komen, weliswaar in een andere rol. “Finext was flink aan het groeien en het Board-team moest uitgebreid worden. Dat is gelukt: de afgelopen jaren zijn er veel collega’s bijgekomen.” Ravi is nu lead consultant. “Dat betekent dat ik inhoudelijk verantwoordelijk ben voor de projecten die we doen. Ik voer gesprekken met klanten en begeleid medior en junior consultants. Daarnaast zit ik een kleindeel van mijn tijd ook nog zelf aan de knoppen.” Al geeft Ravi toe dat hij hier soms wat minder gemotiveerd voor is. “Ik werk al zo lang met Board, dat ik nog weinig verassingen tegenkom.”

Altijd uitdagend

Maar eigenlijk vindt Ravi zijn werk altijd uitdagend. “Bij Finext is veel mogelijk, je kunt jezelf op allerlei manieren motiveren. Zo ben ik op dit moment met een paar collega’s de nieuwe tool Pigment aan het uittesten, dat is enorm interessant en leuk om te doen.” Ravi laat weten dat zijn werkdagen sowieso heel afwisselend zijn. “Ik werk altijd aan verschillende projecten, op verschillende locaties en heb naast mijn werk als consultant ook nog een aantal interne taken. Zo ben ik in mijn team verantwoordelijk voor de marketing en sales.”

Balans

Je kan dus wel stellen dat Ravi geen spijt heeft van zijn terugkeer. “Zeker niet! Finext is een heel fijn bedrijf om voor te werken.” Hij legt uit: “Door de openheid en transparantie is de sfeer gewoon goed. Je krijgt veel vrijheid, de cultuur is transparant en je staat er nooit alleen voor. Daardoor zit het met de werk-privébalans altijd goed. Tja, ik kan niet anders zeggen”, ik ben gewoon heel tevreden met mijn baan bij Finext.”

Ook interessant

Meer verhalen

Boris Pejcic
Waarom Boris elke dag stappen zet.
Themes
Technologies
Branches
Daphne van der Vorm
Waarom Daphne elke dag vooruitgang wil boeken.
Themes
Technologies
Branches
Maaike Brouwer
Waarom Maaike al meer dan 10 jaar bij Finext werkt.
Themes
Technologies
Branches