Lotte Oost
Verhalen van Finexters
Lotte
Oost
Waarom Lotte werken met mensen zo fijn vindt.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag en de ander al jaren werkervaring, maar allemaal consultant en allemaal continu bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en van elkaars vakmanschap. Maar wie zijn deze ‘Finexters’ en wat doen zij nou precies als consultant? Dat kunnen zij natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen Lotte Oost, BOARD consultant én team recruiter, naar haar ervaringen.

Het leukst aan haar werk vindt ze de vrijheid, hoewel ze die soms ook lastig vindt. “Op dit moment werk ik aan een groot project bij het UWV”, vertelt Lotte. “We zijn daar bezig met een planningsmodel voor huisvesting: waar bevinden zich de Fte’s, hoeveel medewerkers zijn er per locatie en per divisie nodig, en hoe kunnen we deze kennis optimaal inzetten? Dit stelt het UWV in staat om efficiënter te plannen.” Lotte doet dit project samen met een team van Finexters. “Dat is niet altijd zo”, zegt ze. “Nu zitten we daar toevallig met een paar collega’s, maar soms zit ik ook alleen bij een klant.”

Zelfsturend

Lotte maakt deel uit van het Board-team. Ze is specialist op dit gebied, maar heeft daarnaast ook andere taken. “Onze teams zijn zelfsturend. Iedereen vervult een specifieke rol; ik ben verantwoordelijk voor recruitment.” Ze legt uit: “Samen met onze interne recruiters houd ik me bezig met het volledige wervings- en selectieproces: van het vergroten van de zichtbaarheid van Finext als werkgever, tot de onboarding van nieuwe collega’s.”

"Onze teams zijn zelfsturend. Iedereen vervult een specifieke rol; ik ben verantwoordelijk voor recruitment.”

Goede klik

Lotte vertelt meer over haar werkzaamheden als consultant: “Naast het UWV, werk ik ook al een tijd aan een opdracht bij Q-Park. Daar hebben we een bestaand planmodel volledig herzien en er een heel effectief model van gemaakt. Dat vind ik geweldig.” Maar ze is niet alleen enthousiast over de inhoud: ”De mensen die bij Q-Park werken zijn zo aardig. We hebben echt een goede klik met elkaar. Dat maakt een opdracht wel extra leuk, natuurlijk.” Of er organisaties zijn die Lotte graag in de toekomst zou willen adviseren? “Ik heb zelf een duurzaamheidsachtergrond, dus het lijkt me heel leuk om een keer te werken voor een duurzaam bedrijf, bijvoorbeeld op het gebied van circulaire afvalverwerking.”

Vrijheid

Op de vraag wat het leukst en het lastigst is aan haar werk, geeft Lotte hetzelfde antwoord. “De vrijheid. Bij Finext ben je heel flexibel in hoe je je werk doet. Op kantoor, thuis, bij een klant: het maakt niet uit. Als het gedaan wordt, is het goed.” Ze legt uit: “Dat is heel fijn als je een leuke klus hebt, maar als het even wat taaier is, kan het ook lastig zijn.” Hoe Lotte hiermee omgaat? “Als ik even minder motivatie heb, zoek ik contact met collega’s. Ik ga naar kantoor, plan meetings in. Zo creëer ik mijn eigen stok achter de deur.” Maar mindere dagen komen eigenlijk zelden voor, laat ze weten. “Ik werk in een fijn team aan inhoudelijk uitdagende klussen, en het is gewoon altijd gezellig. Ik haal enorm veel voldoening uit de vrijheid, diversiteit en de samenwerking met klanten en collega’s. Daar kan ik echt van genieten.”

“Als ik even minder motivatie heb, zoek ik contact met collega’s. Ik ga naar kantoor, plan meetings in. Zo creëer ik mijn eigen stok achter de deur.”
Ook interessant

Meer verhalen

Boris Pejcic
Waarom Boris elke dag stappen zet.
Themes
Technologies
Branches
Daphne van der Vorm
Waarom Daphne elke dag vooruitgang wil boeken.
Themes
Technologies
Branches
Maaike Brouwer
Waarom Maaike al meer dan 10 jaar bij Finext werkt.
Themes
Technologies
Branches