Suzanne Redert
Verhalen van Finexters
Suzanne
Redert
Waarom Suzanne graag het overzicht bewaart.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag, en de ander al jaren werkervaring. Maar allemaal consultant en allemaal bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en elkaars vakmanschap. Wie zijn deze 'Finexters' en wat doen zij precies? Dat kunnen ze natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen het aan Suzanne Redert, consultant voor het Board Team.

Grote projecten

“Ik werk al een tijdje aan twee grote projecten,” vertelt Suzanne. “Eén bij overheidsorganisatie UWV, waar ik bezig ben met het bouwen van een begrotingstool. De ander bij De Haan, een exploitant van tankstations, waar we werken aan een bestaande applicatie. Komend half jaar starten we daar ook met het bouwen van een budgettool.” Het werken aan langdurige opdrachten bij grote klanten heeft haar voorkeur. “Ik heb een jong gezin en werk vier dagen per week. Met twee grote projecten lukt het me goed om werk en privé te combineren.”

Geen beeldschermen

Dat maakt de werkweek van Suzanne afwisselend, maar overzichtelijk. “Ik zit één dag bij UWV, één dag bij De Haan, en de andere tweedagen werk ik thuis of bij Finext op kantoor. Op woensdag ben ik vrij, dan werk ik niet.” Ze legt uit: “Ik heb een zoontje van 15 maanden, op die dag ben ik met hem. In principe gaat mijn laptop niet dan niet open.” Sowieso probeert Suzanne in haar vrije tijd beeldschermen te vermijden. “Liever ga ik naar buiten met mijn gezin, sporten of lekker werken in de tuin.”

Gepolst

Suzanne werkt sinds 2021 bij Finext, daarvoor had ze een zelfde soort functie bij een andere organisatie “Ik kende via mijn netwerk al wat mensen die bij Finext werkten. Op een gegeven moment werd ik gepolst: of ik interesse had om over te stappen.” Die keus was voor Suzanne niet heel ingewikkeld. “Tuurlijk, ik moest er even over nadenken, maar de platte structuur trok me over de streep. Doordat er geen management is, krijg je als medewerker enorm veel vrijheid.”

Hard werken, hard lachen

En die vrijheid is een groot pluspunt, vindt Suzanne. “Al is het niet altijd makkelijk, hoor,” zegt ze. ”We voeren bijvoorbeeld onderling de evaluatiegesprekken, wat betekent dat we heel eerlijk moeten zijn over elkaars functioneren. Dat is soms best ingewikkeld, maar we komen er altijd uit.” Endaar is een duidelijke verklaring voor. “Bij Finext wordt hard gewerkt, maar ook hard gelachen. Dat maakt het makkelijk om dingen te bespreken. We weten elkaar gewoon goed te vinden!”

Ook interessant

Meer verhalen

Boris Pejcic
Waarom Boris elke dag stappen zet.
Themes
Technologies
Branches
Daphne van der Vorm
Waarom Daphne elke dag vooruitgang wil boeken.
Themes
Technologies
Branches
Maaike Brouwer
Waarom Maaike al meer dan 10 jaar bij Finext werkt.
Themes
Technologies
Branches