Mark Bik
Verhalen van Finexters
Mark
Bik
Waarom Mark geen 9-tot-5-baan wil.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag, en de ander al jaren werkervaring. Maar allemaal consultant en allemaal bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en elkaars vakmanschap. Wie zijn deze ‘Finexters’ en wat doen zij precies? Dat kunnen ze natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen het aan accountmanager Mark Bik.

“Bij Finext heeft alles een kop en een staart. Consultants werken altijd projectmatig bij klanten; ze komen en ze gaan”, vertelt Mark. “Het is mijn taak om de relaties ook op de langere termijn goed te houden.” Dit doet hij kortgezegd op twee manieren: met inhoudelijke en met sociale activiteiten. Zijn werkdagen zijn daarom behoorlijk afwisselend. “Ik ga van lunchafspraak naar netwerkbijeenkomst, en van themasessie naar de Winter Efteling.”

Haarlemmerolie

Het werk van Mark bestaat dus voor een groot deel uit relatiebeheer en accountmanagement. “Ik zoek altijd naar nieuwe kansen voor Finext.” Hij legt uit: “We streven ernaar om breder bij onze klanten actief te zijn. Ik bekijk waar we nog meer waarde kunnen toevoegen.” Mark onderhoudt daarom niet alleen intensief contact met opdrachtgevers, maar ook met de consultants van Finext. “Dat is een spanningsveld. Om de klant tevreden te houden, moet een consultant soms een paar stappen extra zetten. Dat gaat met een overvolle agenda niet altijd vanzelf. Je zou mijn rol kunnen zien als de schakel die ervoor zorgt dat alles soepel blijft lopen. De Haarlemmerolie van Finext, zeg maar.”

“We streven ernaar om breder bij onze klanten actief te zijn. Ik bekijk waar we nog meer waarde kunnen toevoegen.”

Ontspanning is ook belangrijk

Mark is daarnaast ook bezig met het binnenhalen van nieuwe klanten. “Dat doen we vooral door op verschillende plekken te laten zien welke expertises we in huis hebben. We organiseren bijvoorbeeld themabijeenkomsten over een bepaalde tool, of we houden een webinar over een wat breder onderwerp, zoals forecasting.” Maar niet alles is gericht op inhoud, legt hij uit. “We organiseren ook sociale activiteiten. Een bezoekje aan een pretpark, een padeltoernooi of samen naar Feyenoord. Het idee erachter? We werken al genoeg, ontspanning is ook belangrijk. En als je elkaar leert kennen, gaat het contact daarna vanzelf.”

Unieke cultuur

Hoe zit het met Marks eigen ontspanning? “Toegegeven, ik heb een drukke baan met onregelmatige werktijden, en Finext is een platte organisatie waar vrijheid voorop staat. Daar moet je mee om kunnen gaan.” Hij vervolgt: “Maar ik werk hier al ruim 16 jaar en zou niet meer anders willen. Een negen-tot-vijf-baan is niets voor mij, ik wil mijn eigen tijd kunnen indelen. Bovendien heeft Finext al 25 jaar succes dankzij die vrije, flexibele manier van werken. Het is een unieke cultuur die je niet snel ergens anders zult vinden!”

“Ik werk hier al ruim 16 jaar en zou niet meer anders willen. Een negen-tot-vijf-baan is niets voor mij."
Ook interessant

Meer verhalen

Sander Rutten
Waarom Sander nooit een doorsnee dag heeft.
Themes
Technologies
Branches
Mischa Wijsman
Waarom Mischa zo blij wordt van praktische oplossingen.
Themes
Technologies
Branches
Mark Bik
Waarom Mark geen 9-tot-5-baan wil.
Themes
Technologies
Branches