Technologie

Xelix

Xelix is een AI-powered oplossing die Accounts Payable processen optimaliseert. Het voorkomt overbetalingen en fraude, automatiseert leveranciersafstemming en beheert master data, waardoor je AP-activiteiten efficiënt en betrouwbaar worden beheerd.

Waarom Xelix?

De meeste bedrijven gebruiken nog steeds handmatige processen en eenvoudige systemen voor het beheren hun Accounts Payable (AP) processen. Deze inefficiënte werkwijze leidt vaak tot aanzienlijke financiële verliezen en een verhoogd frauderisico; een last voor AP-teams. Met de nieuwste ontwikkelingen in Machine Learning en Artificial Intelligence heeft Xelix de kernprocessen van audits en controles binnen AP opnieuw ontworpen. Het resultaat: een systeem dat de bottom line beter beschermt, risico’s indekt, vendorrelaties verbeterd en AP-teams verlicht van hun werkdruk. Met Xelix tackle je deze 4 Accounts Payable processen:

 • Transacties | Overbetalingen en fraude voorkomen:
  Dankzij proactieve real-time monitoring van je boekhouding en master-data worden risico’s geïdentificeerd en aangepakt - nog voordat betalingen worden gedaan.
 • Vendoren | Master vendor data management:
  Xelix zorgt voor proactieve opschoning en monitoring van je leveranciersbestand, zodat je leveranciersbestand accuraat, compleet en risico-vrij blijft.
 • Statements | Geautomatiseerde afstemming van leveranciersverklaringen:
  Xelix bevat een end-to-end workflow die de vervelende taak van het afstemmen van leveranciersverklaringen automatiseert.
 • Reports | Efficiënte rapportage en analyse:
  Xelix levert eenvoudig te gebruiken self-service rapportage en analyses voor al je Procure-to-Pay (P2P) behoeften.

Wie gebruiken Xelix?

Xelix is ontworpen voor innovatieve financiële teams die hun AP-processen willen verbeteren. Van middelgrote bedrijven tot multinationals. Xelix is een geavanceerde softwareoplossing, ontworpen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, de efficiëntie te verbeteren en het financiële beheer te optimaliseren. Het platform biedt een reeks tools die naadloos integreren met bestaande systemen en real-time inzichten en analyses bieden om goed geïnformeerde besluitvorming te maken.

Finext & Xelix

Bij Finext begrijpen we de uitdagingen waar financiële teams dagelijks mee te maken hebben. Daarom bieden wij onze klanten met Xelix de beste AI-gedreven Account Payable-oplossingen om financiële processen te transformeren, risico’s te minimaliseren en de efficiëntie te verhogen. Xelix consolideert gegevens uit verschillende systemen en bedrijfseenheden en stelt je in staat historische en voorspellende rapporten op te stellen op gebieden zoals uitgaven, betalingsprestaties, teamproductiviteit en werkkapitaal. Een waardevolle toevoeging voor je huidige ERP-systeem.

Onze Expert

Benieuwd naar hoe onze tooling jou kan helpen?

Heb je vragen over deze oplossing, ben je benieuwd naar hoe het werkt, of wil je eens sparren over of dit een goede oplossing is voor de uitdagingen die jij tegenkomt? Neem dan gerust contact met ons op.
Contact

Xelix is jouw Accounts Payable Control Centre. Xelix is een AI-aangedreven software die aansluit op je financiële systemen om de AP-controles te verbeteren, tijdrovende taken te automatiseren en waardevolle inzichten te bieden.

Use Cases

Wat kun je er mee?

Technologie rendeert nog beter wanneer je het voor meer doelen kunt benutten. Wij verkennen dagelijks de mogelijkheden van onze tools. Hieronder vind je enkele oplossingen die we ontdekt hebben.

Geen items gevonden helaas.
Cases
Geen items gevonden helaas.
Inzichten
No items found.
Agenda
No items found.
Vacatures
Geen items gevonden helaas.
Ons team

Wij staan voor je klaar.

Bij Finext staan meer dan 100 gedreven financials elke dag voor je klaar. Samen zetten we ons in om de positie van de financiële professional te verstevigen. Altijd deskundig, altijd praktisch en altijd met een vleugje humor. Echte vakmensen die het verschil maken.

Maarten Bierenbroodspot
Maarten Bierenbroodspot
Dennis Onstenk
Dennis Onstenk
Rogier Morsen
Rogier Morsen
Sander Rutten
Sander Rutten
Jeroen Zeeuw
Jeroen Zeeuw
Noemi Pei
Noemi Pei
Niek Stam
Niek Stam
Job Hakkert
Job Hakkert
Arie-Jan van der Maarl
Arie-Jan van der Maarl
Gijs Jansen
Gijs Jansen
Marc Roest
Marc Roest
Agustin Rodriguez
Agustin Rodriguez
Text Link
Business Planning & Analytics
Text Link
Finance Operations
Text Link
Statutory & Regulatory Reporting
Text Link
Anaplan
Text Link
CCH Tagetik
Text Link
Fluence
Text Link
OneStream
Text Link
Oracle
Text Link
Pigment
Text Link
SAP Cloud Finance
Text Link
Xelix
Text Link
Automotive
Text Link
Construction & Engineering
Text Link
Energy
Text Link
Fast Moving Consumer Goods
Text Link
Financial Services
Text Link
Industry
Text Link
Non-profit
Text Link
Platform Companies
Text Link
Retail
Text Link
Telecom
Text Link
Nieuws
Text Link
Webinar
Text Link
Podcast
Text Link
Artikel