Jeroen Beentjes
Verhalen van Finexters
Jeroen
Beentjes
Waarom Jeroen bij Finext zichzelf kan zijn.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag, en de ander al jaren werkervaring. Maar allemaal consultant en allemaal bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en elkaars vakmanschap. Wie zijn deze 'Finexters' en wat doen zij precies? Dat kunnen ze natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen het aan Jeroen Beentjes, consultant voor het Tagetik-team.

Chaotisch

Jeroen werkt sinds 2018 bij Finext. “Daarvoor zat ik bij een grote bank,” vertelt hij. “Maar de wereld van bankiers is gestructureerd en zit vol met regels. Niet echt iets voor mij.” Jeroen is senior consultant in het Tagetik-team, hij werkt graag aan verschillende projecten tegelijk. “Ik ben nogal chaotisch van aard en mijn spanningsboog is kort, dus ik houd erg van afwisseling. En dat komt goed uit: bij Finext is geen dag hetzelfde.”

Aan de knoppen

Jeroen werkt bij klanten aan de implementatie van Tagetik-oplossingen. “Ik begon als junior-consultant, en inmiddels ben ik opgeklommen tot senior.” Hij is verantwoordelijk voor de gang van zaken van de projecten, maar zit daarnaast ook nog zelf aan de knoppen. “Dat vind ik niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Ons vakgebied is altijd in ontwikkeling. Als je zelf bouwt, weet je waar je het over hebt. En dat is toch wel essentieel als je in gesprek gaat met de klant.”

Jezelf zijn

Jeroen legt uit wat werken bij Finext voor hem zo leuk maakt. “Er werken veel verschillende typen mensen. Het is zeker geen gladde massa, dat vind ik prettig.” Hij vervolgt: “Ik werk bijvoorbeeld het liefst voor kleinere organisaties. Die zijn minder log en daardoor komen dingen sneller van de grond. Met die voorkeur wordt rekening gehouden. Dat kan ook makkelijk: doordat er zoveel verschillen zijn, wil niemand hetzelfde. Ja, ik heb het gevoel dat ik bij Finext echt mezelf kan zijn.”

Vier kinderen

Naast zijn baan heeft Jeroen een gezin met vier kleine kinderen. “Dat is soms aanpoten, maar over het algemeen is mijn baan redelijk goed te combineren met thuis. Zeker op thuiswerkdagen kan ik veel doen. Als ik bij klanten zit, natuurlijk wat minder.” Al met al is Jeroen erg positief over Finext als werkgever, maar hij plaatst wel een kanttekening. “Ik vind de vrijheid heerlijk, maar met die vrijheid komt verantwoordelijkheid. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Het moet bij je passen.”

Ook interessant

Meer verhalen

Boris Pejcic
Waarom Boris elke dag stappen zet.
Themes
Technologies
Branches
Daphne van der Vorm
Waarom Daphne elke dag vooruitgang wil boeken.
Themes
Technologies
Branches
Maaike Brouwer
Waarom Maaike al meer dan 10 jaar bij Finext werkt.
Themes
Technologies
Branches