Mischa Wijsman
Verhalen van Finexters
Mischa
Wijsman
Waarom Mischa zo blij wordt van praktische oplossingen.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag, en de ander al jaren werkervaring. Maar allemaal consultant en allemaal bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en elkaars vakmanschap. Wie zijn deze ‘Finexters’ en wat doen zij nou precies? Dat kunnen ze natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen het aan Mischa Wijsman, consultant in het Vena Team.

Schot in de roos

Mischa is sinds 2020 in dienst bij Finext. “Ik werkte hiervoor als recruitment consultant, maar besefte dat ik dat niet mijn hele leven wilde doen. Op aanraden van een docent ben ik bij Finext gaan praten.” Het bleek een schot in de roos. Mischa werkt als consultant voor het Vena-team. “Mijn rol is heel divers, maar in essentie draait het om het in gesprek gaan met de klant. Luisteren naar hun behoeften en bekijken hoe we die kunnen vertalen naar een praktische softwareoplossing. In mijn geval gaat het dus voornamelijk om Vena Solutions.”

"Luisteren naar de behoeften van een klant en bekijken hoe we die kunnen vertalen naar een praktische softwareoplossing."

Jezelf overbodig maken

De grootste uitdaging is volgens Mischa om iets neer te zetten waar de klant zelfstandig mee kan werken. “Vaak willen bedrijven heel veel, en alles kan in principe, maar het is de kunst om te komen tot een oplossing waar iedereen mee uit de voeten kan. Je wilt processen stroomlijnen en jezelf uiteindelijk overbodig maken.” Waar Mischa heel blij van wordt, is als zijn werk zichtbaar effectief is. “Zo brengt de Politie de financiële processen in kaart met een tool die wij hebben gebouwd. Als er dan een politiek debat is over de verantwoording van de uitgaven, denk ik: daar hebben wij ook een aandeel in. Dat vind ik dan toch wel heel gaaf.”

Zwitserland

Niet alleen het takenpakket van Mischa is divers, zijn werkplekken zijn dat ook. “Ik werk thuis, bij Finext op kantoor en natuurlijk bij de klant op locatie.” Hij vervolgt: “En die klanten zitten soms ook in het buitenland. Ik werk nu bijvoorbeeld voor een organisatie in Zwitserland. Ik doe veel op afstand, maar twee keer per jaar reis ik met de trein naar Basel. Of ik dan ook tijd heb om wat leuks te doen? Dat wisselt. De ene keer ben ik er puur voor wat zakelijke afspraken, maar vorig jaar heb ik het gecombineerd met een wintersportreis van Finext.”

“Ik werk thuis, bij Finext op kantoor en natuurlijk bij de klant op locatie.”

Finext Friday

Want naast werken, is er in de organisatie ook voldoende ruimte voor ontspanning, laat Mischa weten. “We doen regelmatig wat leuks samen. Zo hebben we eens in het kwartaal de Finext Friday: een inhoudelijke middag gevolgd door een gezellige borrel. En een keer per jaar wordt er een reis naar het buitenland georganiseerd. Denk aan wintersport bijvoorbeeld, of een stedentrip.” Hoewel alle activiteiten vrijblijvend zijn, is er altijd veel animo voor. Mischa: “We werken allemaal hard, maar we zijn ook een gezellige club collega’s. Iedereen doet gewoon graag mee!”

Ook interessant

Meer verhalen

Sander Rutten
Waarom Sander nooit een doorsnee dag heeft.
Themes
Technologies
Branches
Mischa Wijsman
Waarom Mischa zo blij wordt van praktische oplossingen.
Themes
Technologies
Branches
Mark Bik
Waarom Mark geen 9-tot-5-baan wil.
Themes
Technologies
Branches