Huisman Equipment
Case

Huisman Equipment & Finext: Cruciaal inzicht

met OneStream XF

Huisman Equipment, een toonaangevende ontwerper en producent van innovatieve technische oplossingen, heeft in de afgelopen tien jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt. Om beter inzicht te krijgen in zakelijke trends, koos het bedrijf voor de implementatie van OneStream XF. Met de hulp van Finext en dankzij de flexibele en geïntegreerde architectuur van OneStream XF kan Huisman nu 90 procent van hun projectgegevens naadloos afstemmen en betere zakelijke beslissingen nemen op basis van accurate data.

  • Huisman Equipment koos onder begeleiding van Finext voor OneStream XF voor beter zakelijk inzicht.
  • OneStream is het een antwoord op wereldwijde rapportage-uitdagingen. 
  • De samenwerking tussen Huisman en Finext verfijnde de OneStream-implementatie. 
  • OneStream zorgt voor naadloze afstemming en betrouwbare gegevens bij Huisman. 
  • Huisman en Finext richten zich samen op toekomstige financiële planning en groei. 

Uitdagingen in wereldwijde rapportage bij Huisman 

Huisman Equipment gebruikte wereldwijd verschillende applicaties voor financiële consolidatie en rapportage. “Ons verspreide applicatielandschap was de belangrijkste drijfveer om een oplossing te vinden,” zegt Daniel Wabeke, Senior Group Controller bij Huisman. “We hadden problemen met wereldwijde rapportage en gegevens die niet overeenkwamen.” 

OneStream: Een goede keuze dankzij Finext 

Onder begeleiding van Finext koos Huisman voor OneStream Software. Arjan van Ast, Group Controller bij Huisman: “Als een van de early adopters van OneStream in Nederland namen we een risico, maar met de ondersteuning van Finext was het een goede keuze.” 

Implementatie: Een samenwerking tussen Huisman en Finext 

Met Finext als partner, begon de implementatie in september 2018. Joost van Kooten, Project Controller bij Huisman: “We hebben met Finext de OneStream-oplossing verfijnd om gegevens op de juiste manier te verzamelen en te organiseren.” 

Voordelen van OneStream voor Huisman 

Met 90 procent van de projectgegevens in OneStream, en met de continue ondersteuning van Finext, kan Huisman nu naadloos afstemmen tussen systemen en locaties. “Vóór OneStream moesten we diep in projectgegevens duiken in alle individuele ERP-systemen,” zegt van Kooten. “Met de hulp van Finext en OneStream hebben we nu één stem en één waarheid.” 

“Met de hulp van Finext en OneStream hebben we nu één stem en één waarheid.” 

Toekomstgerichte financiële planning 

Huisman bouwt momenteel aan financiële planning in OneStream. Het bedrijf wil de financiële prognoses per project uitbreiden met een voortschrijdende prognose van 36 maanden. “Met de expertise van Finext richten we ons echt op het samenbrengen en corrigeren van alle gegevens uit alle systemen,” zei Wabeke. 

Finext en Huisman: Een partnerschap voor groei 

Finext is vanaf het begin de implementatiepartner voor Huisman geweest. Samen met de experts van Huisman hebben we de visie van het management van Huisman gerealiseerd en een platform gecreëerd voor verdere professionalisering en groei. 

Ontdek de mogelijkheden van OneStream 

Wil je meer weten over OneStream? Neem contact op met Marc Roest. Hijj kan je hier meer over vertellen.