Delta Fiber
Case

Delta Fiber & Finext: Een succesverhaal in digital Finance

met Vena Solutions, CCH Tagetik en Microsoft

Telecombedrijf Delta Fiber Nederland, een snelgroeiende speler in de telecomsector, is voortgekomen uit een fusie van Delta, Caiway en CIF. Dankzij de ontwikkeling van een nieuw digitaal landschap met toonaangevende financiële applicaties zoals CCH Tagetik, Vena en Microsoft Business Central, zijn de financiële processen geharmoniseerd en geïntegreerd. Dit is te danken aan de succesvolle samenwerking met Finext.

  • Delta Fiber Nederland ontstond uit een fusie en digitaliseerde de financiën met Finext. 
  • Het nieuwe IT-landschap omvat 'best-of-breed'-applicaties zoals CCH Tagetik en Microsoft Business Central. 
  • Finext begeleidde zes integratie deelprojecten na de fusie. 
  • CFO Huib Costermans prijst de samenwerking en mensgerichte aanpak. 

Uniformiteit na fusie  

Vóór de fusie hadden de bedrijven elk hun eigen financiële systemen. Huib Costermans, CFO van Delta Fiber Nederland, benadrukt de noodzaak van uniformiteit: “We willen dat alle bedrijven uniform werken. Door financiële administratie te harmoniseren, bereiken we een efficiëntere organisatie.” Dankzij de samenwerking met Finext is dit doel bereikt. 

Keuze voor 'Best-of-Breed' IT-oplossingen  

Voor het nieuwe IT-landschap is gekozen voor een ‘best-of-breed’-aanpak: CCH Tagetik voor consolidatie, Vena Solutions voor projectadministratie en Navision als ERP-applicatie. “We hebben de IT-landschappen van de drie bedrijven vergeleken en de beste opties voor de nieuwe organisatie gekozen,” zegt Costermans. 

“We hebben de IT-landschappen van de drie bedrijven vergeleken en de beste opties voor de nieuwe organisatie gekozen”

Integratie en deelprojecten  

De integratie van financiële processen na de fusie omvatte zes deelprojecten. Ton Janssen, programma-manager van Finext, speelde hierin een cruciale rol: “We hebben het opgezet als één programma met verschillende werkstromen en één stuurgroep voor overzicht.” 

De kracht van samenwerking  

Costermans is positief over de samenwerking met Finext, waar alle specialismen onder één dak zitten. “De collegialiteit bij Finext heeft ons geholpen,” zegt hij. Over de resultaten voegt hij toe: “Veranderingsprocessen gaan gepaard met discussies. Finext hielp bij weerstand om de gewenste verandering door te voeren.”   

Mensgerichte aanpak  

Ton benadrukt het belang van aandacht voor mensen tijdens een fusie en integratie: “Je bereikt je doel door te luisteren en te helpen.”   

Conclusie: Partnerschap en flexibiliteit  

De samenwerking tussen Delta Fiber en Finext toont de kracht van partnerschap in het realiseren van bedrijfstransformaties en verbeteringen. Huib is tevreden over de aanpak: “Snel handelen is essentieel voor transformatie. Ik geloof in luisteren, beslissen en handelen. Zo blijf je flexibel.” 

“Met de keuze voor tijdigheid blijft een budget ook vaak in de buurt van het oorspronkelijke uitgangspunt”

Ontdek de mogelijkheden van een digital finance programma

Wil je meer weten over de ‘best-of-breed’-aanpak? Neem contact op met Ton Janssen. Hij kan je hier meer over vertellen.