Speexx
Case

Een nieuw FP&A platform voor Speexx

met Vena Solutions

Wanneer het FP&A-platform van je bedrijf dringend gemoderniseerd moet worden, waar wend je je dan tot? Deze uitdaging stond Oliver Cen, CFO van Speexx, een wereldwijd actief en digitaal platform voor personeelsontwikkeling, te wachten. Hij had een veelzijdige oplossing nodig die efficiënt kon worden geïmplementeerd in verschillende regio's en producten.

Een van de belangrijkste zorgen bij Speexx was het implementeren van een nieuw FP&A-platform op een snelle wijze. Het oude platform was zo verouderd dat het bijwerken en onderhouden ervan onmogelijk werd. Het was van groot belang voor Oliver om Vena snel en naadloos te implementeren.

Na het evalueren van verschillende FP&A-softwareopties, koos Oliver voor Vena omdat hij onder de indruk was van de flexibiliteit en functionaliteit die bij het oude systeem ontbrak. “We moesten vanaf nul beginnen”, zegt hij, maar de resultaten waren snel zichtbaar. “We konden snel gegevens en resultaten gemakkelijker zien,” legt hij uit.

Eraan toevoegend dat de overgang naar Vena “ons in staat stelt onze financiële omgeving gemakkelijker en sneller te begrijpen.”

Betere Besluitvorming en Samenwerking Bevorderen met Vena

De implementatie, gefaciliteerd door Finext, was verrassend snel en pijnloos, en het bedrijf zag direct een verbetering ten opzichte van de vorige processen. “We stuurden vroeger aparte Excel-sheets per e-mail,” legt Oliver uit. “Maar Vena heeft een enorme verbetering in procesefficiëntie opgeleverd.” Vena gebruikt Excel als interface, wat de aanpassing aan de nieuwe oplossing zeer aangenaam maakte.

Bovendien heeft de verhoogde capaciteit het team van Speexx aanzienlijk tijd en middelen bespaard. Oliver zegt dat sinds de overstap van het budgetteringsproces van het bedrijf naar Vena, het team minstens drie weken van het proces heeft bespaard. Deze tijdsbesparing heeft op zijn beurt de kwaliteit van de output van het team verbeterd.

“Ik heb nu zicht en controle,” zegt Oliver. “Voor het eerst sinds de implementatie van Vena voel ik me proactief in plaats van reactief. Het stelt me in staat om meer vragen te stellen, geeft me meer kracht en controle, en maakt mijn werkleven veel aangenamer.”

Onder de indruk van de transformatie van de basis FP&A-workflows van Speexx, kijkt Oliver ernaar uit om zich te richten op operationele en personeelsplanning. Bekijk de video hier:

Team