Louwman Group
Case

Louwman Group & Finext: Toekomst­gerichte Scenario Planning

met BOARD

Louwman Group, een toonaangevend automotive bedrijf dat actief is in verschillende Europese landen, heeft zich altijd gericht op vooruitstrevende mobiliteitsoplossingen. Met het oog op de toekomst heeft Louwman Group gekozen voor het Board cloudplatform. Dit stelt het bedrijf in staat om proactief te reageren op verschillende toekomstscenario's. Dankzij de goede samenwerking met Finext, kunnen zij nu beter inspelen op veranderende klantvragen en markttrends.

  • Louwman Group koos met hulp van Finext voor het Board cloudplatform voor scenario planning. 
  • Board biedt geavanceerde business intelligence en rapportage-automatisering. 
  • De samenwerking tussen Finext en Louwman Group leidde tot efficiënter rapporteren en betere scenario's voor de directie.

De noodzaak van geïntegreerde planning  

In de dynamische wereld van de auto-industrie is een naadloze planning essentieel. CFO Erwin van Roon van Louwman Financial Services: “We zochten een flexibele en gebruiksvriendelijke planningstool waarmee het makkelijk rapporteren en samenwerken is.” Hij benadrukt hierbij het belang van autonomie voor de controllers: “Dit gaat het beste als de financial controllers er zonder tussenkomst van IT mee aan de slag kunnen en de tool zelf naar wens kunnen inrichten." 

Keuze voor Board Platform  

De keuze viel op Board: een all-in-one platform het business intelligence-functionaliteit. Het platform kan complexe datasets van Louwman Group effectief verwerken, van P&L tot cashflows. Van Roon is enthousiast over de tax-reporting oplossing: “Vroeger haalden we belastinginformatie verspreid op, nu doen we dit centraal via Board voor nauwkeurige rapporten en beter tax inzicht.” 

“We wilden een planningsoplossing waaruit je efficiënt op verschillende manieren kunt rapporteren en goed kunt samenwerken. Board maakt dat mogelijk”

Trends in de mobiliteitsmarkt  

Van Roon wijst op de verschuiving van autobezit naar gebruik en de opkomst van online autoverkoop en elektrische voertuigen. Louwman Group ziet potentie in Mobiliteit as a Service (MaaS), waarbij klanten via een app toegang krijgen tot diverse vervoersmiddelen. 

Scenario Planning met Board  

In tegenstelling tot traditionele forecasting, helpt scenario planning bij het identificeren van meerdere toekomstige situaties. Hiermee kan Louwman Group zijn planning verfijnen en beter onderbouwde keuzes presenteren.  

Succesvolle samenwerking: Finext en Louwman Group  

Onze samenwerking heeft geleid tot de succesvolle implementatie van Board en de optimalisatie van diverse financiële processen. Hierdoor kan Louwman Group zelfstandig analyses uitvoeren en beslissingen nemen die bijdragen aan hun financiële gezondheid.  

Ontdek de mogelijkheden van Board  

Overweeg je een planningstool? Onze Digital Finance Consultant Ravi Santokhi geeft een gratis demo en laat je de mogelijkheden zien. Ontdek de nieuwste features en de voordelen van driver-based planning.