Inzicht

Pillar Two in OneStream

Vanaf 2024 moeten bedrijven klaar zijn voor Pillar Two, de nieuwe wereldwijde minimum belastingregels. Pillar Two brengt ongekende nieuwe gegevensvereisten en uitgebreide berekeningen met zich mee, die nieuwe uitdagingen vormen voor belastingteams. Deze Pillar Two oplossing voor OneStream helpt bij het volledige end-to-end proces. De oplossing is los verkrijgbaar of als onderdeel van onze OneStream belasting suite. In deze video laten we je een aantal mogelijkheden zien.

Wat is Pillar Two?

Pillar Two probeert een einde te maken aan de race naar de bodem op het gebied van belastingtarieven tussen landen. De regels zijn gericht op een wereldwijd minimumtarief voor vennootschapsbelasting van 15% voor grote multinationals. Pillar Two zal een aanzienlijke impact hebben op de nalevingseisen en bestaande processen.

De nieuwe regels vereisen dat bedrijven berekenen of er aanvullende belastingen verschuldigd zijn. Om dit te kunnen doen, moeten belastingafdelingen hun inkomsten en belastingen voor Pillar Two berekenen. Deze verschillen van de reguliere GAAP, statutaire en fiscale definities. Er zijn meer dan 250 vereiste gegevenspunten geïdentificeerd om deze berekeningen te maken. De berekeningen zijn vergelijkbaar met het treffen van fiscale voorzieningen en vereisen geavanceerde kennis van tax accounting.

Met een verwachte inwerkingtreding op 31 december 2023 moeten bedrijven klaar zijn om de berekeningen te maken. Deze ambitieuze planning vereist dat belastingafdelingen snel handelen, softwaresystemen aanpassen en beginnen met het identificeren en verzamelen van de benodigde gegevens binnen de organisatie.

Wat is OneStream?

OneStream is een cloudgebaseerde oplossing voor corporate performance management (CPM) die organisaties helpt hun financiële processen te stroomlijnen en de bedrijfsprestaties te verbeteren. Het biedt een suite van tools waarmee gebruikers financiële gegevens uit verschillende bronnen kunnen consolideren, financiële rapporten kunnen maken en budgettering, planning en prognoses kunnen uitvoeren.

Het uniforme platform van OneStream biedt gebruikers een uitgebreid overzicht van hun financiële gegevens, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen en tijdig actie kunnen ondernemen. Dankzij de krachtige rapportage- en analysemogelijkheden kunnen gebruikers dieper in hun gegevens duiken en inzichten verkrijgen die de bedrijfsprestaties kunnen verbeteren.

Het uniforme platform van OneStream biedt gebruikers een uitgebreid overzicht van hun financiële gegevens

Naast de financiële kernfuncties biedt OneStream ook oplossingen voor financial close management, belastingvoorzieningen en afstemmingen van rekeningen. Dankzij de flexibele architectuur kunnen gebruikers het platform aanpassen aan hun unieke bedrijfsbehoeften en het integreert naadloos met andere bedrijfssystemen, zoals ERP- en CRM-oplossingen.

Over het geheel genomen is OneStream een innovatieve CPM-oplossing die organisaties kan helpen hun financiële processen te verbeteren, hun inzicht in bedrijfsprestaties te vergroten en betere besluitvorming te stimuleren.

Onze Pillar Two oplossing

In samenwerking met de tax-experts van Taxvibes, heeft Finext een unieke oplossing ontwikkeld voor de uitdagingen die Pillar Two met zich meebrengt. De oplossing is los verkrijgbaar of als onderdeel van onze OneStream fiscale suite. Het platform van OneStream maakt ook verdere integratie met andere financiële processen mogelijk, zodat er één oplossing komt voor financiën en belastingen.

De oplossing heeft de volgende kenmerken:

 • Integratie binnen de Taxvibes OneStream fiscale suite, waardoor naadloze integratie met financiën en alle andere fiscale processen mogelijk is
 • Eenvoudige gegevensverzameling via ingebouwde mapping tabellen, aanpasbaar en eigendom van het fiscale team
 • Intuïtieve gebruikersspecifieke dashboards en workflows
 • Status trackers
 • Uitgebreide mogelijkheden voor gegevensintegratie
 • Gebruiksvriendelijke entiteitsdashboards
 • GloBE Inkomen berekeningen
 • Berekeningen aangepaste gedekte belastingen
 • Effectief belastingtarief en aanvullende belastingberekeningen
 • Veilige haven regels
 • Functionaliteiten voor het exporteren van gegevens
 • Rapportage mogelijkheden
 • Integratie van rapportage per land
 • Tweerichtings toewijzingsmotor voor aanvullende belasting tussen entiteiten en rechtsgebieden
 • Gebruikersbegeleiding met eenvoudig te begrijpen, aanpasbare tooltips
 • Inclusief OESO-definities
 • Trainingsmateriaal voor gebruikers en beheerders
 • Geschikt voor GloBE Information Return (GIR)

De oplossing in actie zien?

Wanneer je onderstaand formulier invult krijg je direct toegang tot de demo-video!

Bekijk video

Vul het formulier in om direct de video te bekijken.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.