Inzicht

Best practices voor OneStream-implementaties

Finext heeft de eerste OneStream implementaties in Nederland (en Europa) uitgevoerd en we zijn een OneStream Platinum partner. Sinds de start hebben we veel implementaties uitgevoerd bij veel verschillende klanten. Een aantal van onze learned lessons zijn gebaseerd op onze ervaring met OneStream implementatie projecten en vind je hieronder.

Denk aan de toekomst, leef niet in het moment of denk enkel aan lift en shift projecten

Hoewel in sommige gevallen lift and shift een goede optie is, zou het niet de standaard aanpak moeten zijn bij het implementeren van een nieuwe EPM tool. OneStream is veel geavanceerder dan uw huidige (lees: oude) EPM oplossing, de volledige mogelijkheden van het OneStream platform moeten worden benut, en dit vereist een andere aanpak dan alleen copy/paste.  

Samen beoordelen we uw huidige processen en uitdagingen en bespreken we uw huidige en toekomstige eisen in workshopsessies. Op basis van deze workshops maken we een geïntegreerd ontwerp op maat van uw organisatie, waarbij we gebruik maken van alle mogelijkheden van het OneStream platform.

Nadenken over de toekomst betekent ook dat u zich niet moet beperken tot de processen die uw huidige EPM oplossing ondersteunt. Denk groot en maak een roadmap (je hoeft niet alles in één keer te implementeren). Aan het begin van de ontwerpfase zullen we uw roadmap bespreken en uitdagen, om ervoor te zorgen dat het geïntegreerde ontwerp ook toekomstige behoeften zal ondersteunen zonder een herontwerp.

Prestaties, prestaties, prestaties.

Prestaties zijn een mix van vele factoren, maar uiteindelijk komt het neer op wat de eindgebruiker ervaart en/of verwacht bij het gebruik van het systeem. Tijdens het ontwerp en de implementatie zullen we technische en functionele keuzes maken die invloed hebben op de prestaties. OneStream is een cloud oplossing en is eenvoudig schaalbaar, maar... slimme beslissingen over hoe de OneStream oplossing in te richten zijn een belangrijke factor voor hoe het systeem zal presteren. Samen zullen we bespreken en beslissen welke elementen in uw proces kritisch zijn, welke informatie cruciaal is en een systeem ontwerpen dat presteert volgens uw verwachtingen.

Denk niet alleen aan de eindgebruiker, betrek hem!

De acceptatie van het nieuwe platform door de gebruikers is wat het project uiteindelijk succesvol maakt. Dit betekent dat we de gebruikers van begin tot eind moeten betrekken en altijd rekening moeten houden met de gebruiksvriendelijkheid tijdens het hele project. Wij geloven dat het van cruciaal belang is om eindgebruikers te betrekken bij show & tell-sessies tijdens de implementatie. Dit is de beste manier om de eindgebruikersgemeenschap erbij te betrekken en tegelijkertijd waardevolle feedback van de eindgebruikers te verzamelen over alle onderdelen van de applicatie voordat het testen of de go-live begint.

Een andere geweldige manier om uw ondersteuningsorganisatie (beheerders) te betrekken, is onze co-build aanpak. Samen bouwen we de hele applicatie, jullie leren on-the-job en zijn direct betrokken bij het opzetten van de applicatie. Dit maakt ook de overdracht aan het einde van het project veel soepeler.

Natuurlijk zijn bovenstaande punten slechts een greep uit onze ervaringen en best practices. We bespreken graag uw specifieke situatie en wensen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.