Inzicht

Tax Provisioning en Pillar 2 met SAP Analytics Cloud

Laura Fernandez, SAP consultant at Finext, talks about the latest team effort in developing a new tax provisioning model and Pillar 2 implementation in SAP Analytics Cloud.

SAP heeft een voorkeursoplossing voor belastingaangifteprocessen, namelijk SAP Profitability and Performance Management (PaPM). Het team van Laura, waaronder zijzelf, Ineke de Vrij en Jeroen Zeeuw, heeft echter gewerkt aan een model voor het omgaan met belastingvoorzieningen, belastingprognoses en pijler twee (II) binnen SAP Analytics Cloud.

“Er zijn veel redenen waarom organisaties belastingprocessen binnen SAP Analytics Cloud willen afhandelen

“Er zijn veel redenen waarom organisaties belastingprocessen binnen SAP Analytics Cloud willen afhandelen. Als u bijvoorbeeld overstapt van Excel, kunt u rechtstreeks verbinding maken met brongegevens en die waarden automatisch importeren. In een flink aantal gevallen moet de uitkomst van het proces ook naar consolidatiesystemen worden geëxporteerd. Iets dat kan worden geautomatiseerd met Analytics Cloud. Bovendien kunnen meerdere mensen er tegelijkertijd aan werken.”

SAP Analytics Cloud of PaPM?

Er zijn ook enkele scenario's waarin Analytics Cloud de voorkeur kan krijgen boven PaPM.

“PaPM is de geprefereerde belastingoplossing van SAP, maar als je Analytics Cloud al gebruikt voor planning, kan het de moeite waard zijn om de mogelijkheid te onderzoeken. PaPM is misschien wel de betere functionele oplossing, maar Analytics Cloud zou veel betaalbaarder kunnen zijn als de licenties al aanwezig zijn om andere plannings- of rapportagevereisten te vergemakkelijken.”

Dat vergde veel technische expertise en inbreng. Het team van Finext bestond uit Laura, Ineke de Vrij en Jeroen Zeeuw, die de financieel-technische expertise leverden. Voor de fiscale expertise en de geautomatiseerde sjablonen vertrouwden we echter op ons zusterbedrijf Taxvibes.

"Voor het bouwen van het model moesten we met veel berekeningen, structuren en processen rekening houden."

“Voor het bouwen van het model moesten we met veel berekeningen, structuren en processen rekening houden. Ons model is gebaseerd op gegevensacties en accountberekeningen om gegevensinvoer tussen tabbladen te verplaatsen. Het doel is om de gebruikersinvoer tot een minimum te beperken om een ​​efficiënt proces met een hoge kwaliteit output te garanderen. Het resultaat is dat we nu een goed basissjabloon hebben voor belastingprocessen in SAP Analytics Cloud. Dat is een soort middenweg tussen Excel en PaPM, dat een goede oplossing biedt als je de integratie, veiligheid, kwaliteit en efficiëntie van de cloud wilt, maar nog niet over het budget of de zakelijke ondersteuning voor PAPM beschikt.”

Wilt u meer weten over SAP Analytics Cloud, onze belastingsjablonen of prestatiebeheertechnologie in uw organisatie, neem dan contact met ons of onze partner Taxvibes op. Finext helpt u graag verder.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.