Inzicht

Een kaart met locaties in OneStream

Door locaties op de kaart te markeren, wordt je data tastbaar en overzichtelijk. In deze stapsgewijze handleiding laten we je zien hoe je moeiteloos een map kan aanmaken, GPS-coördinaten intergreren en deze klikbaar kan maken. De perfecte basis dus!

GPS-coördinaten

Om locaties op de kaart te markeren, hebben we natuurlijk GPS-coördinaten nodig. Ga naar Google Maps, klik met de rechtermuis knop op je gewenste locatie en kopieer eenvoudig de coördinaten uit het menu.

Dimensies

Navigeer naar je entiteits dimensie, en klik vervolgens op "Grid View". Gebruik de "Member Filter" om entiteiten te kiezen voor je kaart. Filter op Naam, Beschrijving, en Tekst 5 eigenschappen. Voer de GPS-coördinaten in Tekst 5 in voor elke entiteit.

Coderen

Maak een nieuwe Business Rule, geef het de naam "MapLoc", en stel het type in als "Dashboard Dataset". Plak het voorbereide script in je nieuwe Business Rule.

Data Adapter

Navigeer naar " Application Dashboards", selecteer de DMU, en maak een nieuwe data-adapter met de naam "LocationsMap." Vul de velden in zoals weergegeven in het voorbeeld hieronder.

Map Component

Maak een nieuw Map Component aan en configureer het zoals hieronder aangegeven.

Eindresultaat

Voeg tenslotte je map toe aan de componenten van je dashboard, en dat was het! Met deze kaart als basis kun je afstanden tussen locaties berekenen, BI Viewers openen op locatiepunten en meer!

 

Auteur
Topic
No items found.
Thema
No items found.
Technologie
Branche
No items found.