Jeroen Goudvis
Verhalen van Finexters
Jeroen
Goudvis
Waarom Jeroen liever consultant is dan chirurg.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag, en de ander al jaren werkervaring. Maar allemaal consultant en allemaal bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en elkaars vakmanschap. Wie zijn deze 'Finexters' en wat doen zij precies? Dat kunnen ze natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen het aan Jeroen Goudvis, consultant voor het Oracle Team.

Chirurg

"Toen ik klein was, wilde ik chirurg worden," vertelt Jeroen, "dat is niet helemaal gelukt. Op de middelbare school kwam ik erachter dat ik economie erg leuk vond, dus koos ik voor die richting. "Inmiddels werkt Jeroen ruim twee jaar bij Finext. "Ik stond na mijn studievoor een keuze: werken bij een bank of werken bij Finext. De doorslaggevende factor was de platte structuur. Ik voelde aan dat die beter bij me zou passen.En dat klopt!"

Oracle

Jeroen werkt als consultant in het Oracle-team. Hij zorgt ervoor dat de CFO altijd actuele informatie heeft om beslissingen te nemen over de voortgang van het bedrijf. "Dat doe ik door de datavoorziening te verbeteren met meer geavanceerde tools zoals Oracle. Dit maakt het proces robuuster en minder foutgevoelig dan bijvoorbeeld Excel. Mijn aandacht gaat uit naar de financiële planning, waarbij ik drivers gebruik om toekomstige trends te voorspellen, zoals historische data."

Een jaar om te landen

Hoewel Jeroen nu exact weet waar hij mee bezig is, was dit als beginner niet altijd het geval. "Het duurt ongeveer een jaar om te landen bij Finext. In het begin voer je je opdrachten uit zonder precies te snappen waar je het voor doet. Dat je onderdeel bent van een groter geheel zie je pas later, en dan wordt het pas echt interessant." Toch had Jeroen zeker ook in zijn eerste jaar veel plezier in zijn werk. "Absoluut! Ik vond de inhoud meteen leuk en leerde elke dag wat nieuws. Dat gaf me veel energie."

Wakeboarden

Niet alleen tijdens, maar ook na zijn werk zit Jeroen vol energie."In de lente, zomer en herfst sta ik graag op mijn wakeboard  - een soort snowboard op het water. Een overeenkomst tussen wakeboarden en mijn werk? Die is er zeker! Wakeboarden op zich is niet moeilijk, het wordt uitdagend wanneer je obstakels in het water tegenkomt en nieuwe dingen probeert. Dat gaat vaker fout dan goed: je valt, zwemt naar de kant, staat op en probeert het opnieuw. Hier heb je echt doorzettingsvermogen voor nodig.” Hij besluit: “Hetzelfde geldt voor mijn werkzaken gaan zelden meteen perfect, je moet vastberaden blijven om uiteindelijk resultaten te behalen."

Ook interessant

Meer verhalen

Boris Pejcic
Waarom Boris elke dag stappen zet.
Themes
Technologies
Branches
Daphne van der Vorm
Waarom Daphne elke dag vooruitgang wil boeken.
Themes
Technologies
Branches
Maaike Brouwer
Waarom Maaike al meer dan 10 jaar bij Finext werkt.
Themes
Technologies
Branches