Use Case

Workforce planning met Anaplan

Mensen zijn de meest waardevolle kracht van een organisatie. De oplossing Workforce Planning met Anaplan helpt om operationele en tactische plannen te vertalen naar de behoefte aan mankracht en talent. Dit zorgt voor naadloze samenwerking tussen bedrijfsonderdelen en creëert een planning met de juiste mensen en skills op het juiste moment.

Uitdagingen in het planningsproces

Om de doelstellingen van je bedrijf te bereiken, wil je het beste talent voor de baan werven, ontwikkelen en behouden. Het is vaak een uitdaging om het personeelsbeheer kwalitatief op het gewenste niveau te houden terwijl je werkt met verouderde tools of plant in spreadsheets. Vaak zien we dat organisaties worstelen met de vele variabelen rondom dit onderwerp, als onderdeel van strategieën en keuzes van meerdere bedrijfsfuncties. Deze Workforce Planning uitdaging wordt vaak gedragen door de HR-afdeling, maar is voelbaar binnen de gehele organisatie.

Het kan lastig zijn om de bedrijfsstrategieën- en scenario’s te synchroniseren met workforce planning. Informatie wordt verspreid over de organisatie, en scenario’s veranderen vaak door de veranderende bedrijfsomgeving.

Anaplan workforce

Workforce Planning met Anaplan

Een personeelsplanning moet altijd worden afgestemd op de business en op de financiën. Wanneer er meer gegevens beschikbaar komen, kunnen er afwijkingen tussen de afdelingen ontstaan. Hierdoor wordt een strategische afstemming tussen HR en andere afdelingen moeilijker.

Anaplan biedt met Workforce Planning passende oplossingen voor onder andere personeelsplanning, capaciteitsplanning en personal development. Wanneer dit is geoptimaliseerd, krijgen planners en managers volledige controle over het planningsproces.

Connected Workforce Planning

De voordelen van Connected Workforce Planning komen goed van pas bij de invulling van je workforce in Anaplan. HR, financiën en businessplanning zijn met elkaar verbonden voor een betrouwbare, flexibele en efficiënte manier van personeelsbeheer en personeelsplanning. Op zowel de korte als lange termijn krijg je op een overzichtelijke en snelle manier inzicht in je workforce, om zo operationele en tactische plannen met de juiste mensen te kunnen gaan bewerkstelligen.

Meer weten over Workforce Planning met Anaplan?

Nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden die Workforce Planning biedt of ben je benieuwd wat deze oplossing van Anaplan voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met een van onze Anaplan experts! In 30 minuten laten we je onder andere zien hoe Workforce Planning helpt om de operationele en tactische plannen te vertalen naar de behoefte aan mankracht en talent. Tijdens de sessie is er ruimte voor vragen en kun je aangeven over welke onderdelen je meer zou willen weten.

Inzichten
Een wendbare strategische Workforce planning
Themes
Technologies
Branches
Ons team

Wij staan voor je klaar.

Bij Finext staan meer dan 100 gedreven financials elke dag voor je klaar. Samen zetten we ons in om de positie van de financiële professional te verstevigen. Altijd deskundig, altijd praktisch en altijd met een vleugje humor. Echte vakmensen die het verschil maken.

Ravi Santokhi
Ravi Santokhi
Boris Pejcic
Boris Pejcic
Leon den Braber
Leon den Braber
Martijn Meuling
Martijn Meuling
Gijs Jansen
Gijs Jansen
Steef Houtekamer
Steef Houtekamer
Sander Rutten
Sander Rutten
Rogier Morsen
Rogier Morsen
Robert van der Wal
Robert van der Wal
Yvo Slagman
Yvo Slagman
Barry Botman
Barry Botman
Onur Balcik
Onur Balcik
Text Link
Business Planning & Analytics
Text Link
Finance Operations
Text Link
Statutory & Regulatory Reporting
Text Link
Anaplan
Text Link
CCH Tagetik
Text Link
Fluence
Text Link
OneStream
Text Link
Oracle
Text Link
Pigment
Text Link
SAP Cloud Finance
Text Link
Automotive
Text Link
Construction & Engineering
Text Link
Energy
Text Link
Fast Moving Consumer Goods
Text Link
Financial Services
Text Link
Industry
Text Link
Non-profit
Text Link
Platform Companies
Text Link
Retail
Text Link
Telecom
Text Link
Nieuws
Text Link
Webinar
Text Link
Podcast
Text Link
Artikel