Use Case

Tax Reporting in Oracle TRCS

Oracle Tax Reporting Cloud Services (TRCS) is een cloudoplossing die de rapportage van vennootschapsbelasting maar ook Country-by-Country Reporting eenvoudiger maakt.

TRCS is één van de moderne cloudoplossingen van Oracle met bijbehorende ‘look & feel’. Hiermee kun je de verschillende partijen binnen je organisatie efficiënt samen laten werken bij het samenstellen van de vennootschapsbelastingrapportage en de Country-by-Country Reporting (CbCR). Integratie met Oracle Financial Consolidation and Close Cloud Services (FCCS) stroomlijnt de processen nog meer. Het maakt financiële gegevens op een inzichtelijke wijze beschikbaar voor de vennootschapsbelastingrapportage, terwijl de fiscale voorzieningen die daaruit voortvloeien weer direct beschikbaar zijn voor de financiële rapportage.

De voordelen van een tax reportingoplossing

Met de juiste tax reportingsoftware kun je grote slagen maken in de effectiviteit van het taxproces binnen jouw organisatie. Met de implementatie van een taxoplossing bereik je de volgende voordelen:

  • Gestructureerde aanpak
  • Minder handmatig werk
  • Geen losse Excel-sheets en versiebeheer meer
  • Hogere kwaliteit van de data
  • Betere audit van het proces

De voordelen van Oracle TRCS

TRCS beschikt over automatiseringsfuncties die bijvoorbeeld terugkerende tijdelijke en permanente verschillen kunnen boeken op basis van de financiële brondata. Die financiële data kan opgehaald worden uit FCCS, maar ook uit bijvoorbeeld de onderliggende ERP-systemen.

Daarnaast maakt de cloudtechnologie het eenvoudig om handmatig gegevens in te voeren, onafhankelijk van de locatie en het netwerk waarop de gebruikers zich bevinden.

Ook geeft het systeem goede analysemogelijkheden rondom Country-by-Country Reporting (CbCR), waardoor consistentie in de rapportage over de jaren heen vergemakkelijkt wordt.

Ingebouwde rapportages en dashboards geven je inzicht in de cijfers. Ook kun je standaard gebruikmaken van de Oracle rapportage tools, zoals Hyperion Financial Reporting voor rapportages in webpagina’s en in PDF, en Smart View, de integratietool met Microsoft Office.

Demo Oracle TRCS

Wil je zelf ervaren wat de mogelijkheden zijn van Oracle TRCS ter ondersteuning van de vennootschapsrapportage of het CbCR-proces ? Vraag hier je demo aan.

Finext en Oracle

Hoe helpt Finext je rondom Oracle TRCS? Finext is de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland die de implementatie van planningsoplossingen van Oracle begeleidt, adviseert en ondersteunt. Onze dedicated specialisten helpen je met:

  • Softwareselectie
  • Softwarelicenties
  • Advies, implementatie & roll-out
  • Nazorg & beheer

Finext is de afgelopen twee jaar verkozen tot Hyperion-partner van het jaar en beschikt over een Gold Partner-status van Oracle. Dit geeft ons direct toegang tot de laatste technische ontwikkelingen en best practices rondom de tax reportingsoftware van Oracle.

Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste tax reportingoplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

Onze Expert

Benieuwd naar hoe onze tooling jou kan helpen?

Heb je vragen over deze oplossing, ben je benieuwd naar hoe het werkt, of wil je eens sparren over of dit een goede oplossing is voor de uitdagingen die jij tegenkomt? Neem dan gerust contact met ons op.
Contact
Technologie
Oracle
Branche
No items found.
Inzichten
Vergelijking Oracle Hyperion Financial Management (HFM) en Oracle Financial Consolidation and Close (FCC)
Themes
Technologies
Branches
Ons team

Wij staan voor je klaar.

Bij Finext staan meer dan 100 gedreven financials elke dag voor je klaar. Samen zetten we ons in om de positie van de financiële professional te verstevigen. Altijd deskundig, altijd praktisch en altijd met een vleugje humor. Echte vakmensen die het verschil maken.

Gijs Jansen
Gijs Jansen
Merle Raven
Merle Raven
Sagar Mangre
Sagar Mangre
Steef Houtekamer
Steef Houtekamer
Barbara Lampret
Barbara Lampret
Suzanne Redert
Suzanne Redert
Thomas Waijenberg
Thomas Waijenberg
Job Hakkert
Job Hakkert
Leon den Braber
Leon den Braber
Daphne van der Vorm
Daphne van der Vorm
Egon Rijsewijk
Egon Rijsewijk
Max Sidorovitch
Max Sidorovitch
Text Link
Business Planning & Analytics
Text Link
Finance Operations
Text Link
Statutory & Regulatory Reporting
Text Link
Anaplan
Text Link
CCH Tagetik
Text Link
Fluence
Text Link
OneStream
Text Link
Oracle
Text Link
Pigment
Text Link
SAP Cloud Finance
Text Link
Automotive
Text Link
Construction & Engineering
Text Link
Energy
Text Link
Fast Moving Consumer Goods
Text Link
Financial Services
Text Link
Industry
Text Link
Non-profit
Text Link
Platform Companies
Text Link
Retail
Text Link
Telecom
Text Link
Nieuws
Text Link
Webinar
Text Link
Podcast
Text Link
Artikel