Use Case

Tax Reporting en Planning in Anaplan

Er verandert veel in de wereld van Corporate Tax Reporting. Niet alleen door wijzigingen in wetgeving, maar ook vanwege toenemende maatschappelijke belangstelling voor fiscale keuzes van organisaties. Om organisaties te ondersteunen in dit proces, heeft Finext verschillende flexibele rapportage oplossingen ontwikkeld binnen het onderwerp Tax: Corporate Tax Reporting, DAC 6 en Transfer Pricing Documentation.

Transparantie van fiscale gegevens

Naast de nieuwe wetgeving van country-by-country reporting voor multinationals, wordt de betaalde belasting per land steeds belangrijker.

Door deze veranderingen groeit bij organisaties de behoefte aan een gedetailleerd en actueel inzicht in fiscale posities per entiteit en land. Dit vraagt om een praktische en efficiënte oplossing voor wereldwijde belastingrapportage. Organisaties willen niet langer bezig zijn met inefficiënte tijdsbesteding en het verzamelen van complexe data, maar juist met het analyseren ervan.

Flexibele Reporting tool

Een reporting tool die overzicht en inzicht creëert is niet altijd even makkelijk te vinden. Vaak zien we dat rapportages bestaan uit ingewikkelde en onoverzichtelijke gegevens of formules die niet voor iedereen te begrijpen zijn. Anaplan biedt mogelijkheden tot het inbouwen van (extra) rapportagemogelijkheden zonder hulp van IT. Dit stimuleert de gebruiksvriendelijk en flexibiliteit voor iedereen binnen de Tax afdeling.

Technische kennis is geen vereiste; de Tax Reporting App is aan te passen voor elke gebruiker en visualisatie van de data is voor iedereen apart in te stellen, zonder dat dit impact heeft op de integriteit van de data. Ook kent Anaplan een hoge mate van flexibiliteit, waardoor het gemakkelijk aangepast kan worden aan veranderende omstandigheden.

Door optimalisatie van de tax processen zijn arbeidsintensieve en tijdrovende tax rapportages verleden tijd. De processen verlopen sneller en stabieler, waardoor ruis wordt voorkomen en een helder en up-to-date beeld ontstaat van de huidige stand van zaken van de tax processen.

Corporate Tax Reporting app

De Corporate Tax Reporting app van Anaplan is een nieuwe plannings- en modelleringstool die de groeiende eisen aan fiscale omgeving ondersteunt. Met deze oplossing wordt het verzamelen van informatie rondom fiscale risicobewaking en planning vereenvoudigt.

Handmatig en foutgevoelig werk behoort tot de verleden tijd doordat data automatisch geüpload wordt. De dataquality assurance is al ingebouwd in de App. Dit wil zeggen dat alle binnenkomende data wordt gecontroleerd aan de hand van masterdata. Afwijkingen in de data worden direct gevisualiseerd in een dashboard.

Met de tax reporting app worden bedrijven in staat gesteld om op effectieve wijze gemakkelijk fiscale informatie te rapporteren. Doordat je de app kunt integreren met de huidige Performance Management applicaties, kun je vanuit de gehele organisatie betrouwbare gegevens verzamelen.

In de app zijn meer dan 100 planning apps beschikbaar die eenvoudig te implementeren zijn. Voor diegene die een planning app volledig naar eigen hand willen inrichten, is het ook mogelijk om eigen apps te bouwen. Andere voordelen van Business Tax Reporting met Anaplan zijn:

Tax Reporting in de cloud

Steeds vaker zien we bij organisaties dat er een sterke behoefte is aan accurate data, die voor de hele organisatie beschikbaar zijn. De tax reporting app is volledig beschikbaar in de cloud en kent een eenvoudige interface, waarbij informatie altijd en overal toegankelijk is. Zo heeft de Tax afdeling toegang tot dezelfde cijfers als de Finance afdeling.

Flexibele rapportage oplossingen

Naast Corporate Tax Reporting biedt Anaplan rapportage oplossingen voor DAC6 en Transfer Pricing.

DAC6

Anaplan ondersteunt organisaties met de Mandatory Disclosure Rules (MDR), ook wel bekend als DAC6. Met deze richtlijn wordt er meer transparantie gecreëerd doordat bedrijven en fiscale dienstverleners verplicht worden om grensoverschrijdende constructies te melden.

Transfer Pricing Documentation

Is jouw onderneming actief in verschillende landen? Dan is transfer pricing verplicht en moet je voldoen aan de wettelijke eisen hiervan. Anaplan biedt transfer pricing processen door een integraal platform te bieden, waar gegevens met elkaar gekoppeld worden en rapportages makkelijk verkrijgbaar zijn.

Onze Expert

Benieuwd naar hoe onze tooling jou kan helpen?

Heb je vragen over deze oplossing, ben je benieuwd naar hoe het werkt, of wil je eens sparren over of dit een goede oplossing is voor de uitdagingen die jij tegenkomt? Neem dan gerust contact met ons op.
Inzichten
Finext en Taxvibes ontwikkelen Corporate Tax Reporting app in Anaplan
Themes
Technologies
Branches
Ons team

Wij staan voor je klaar.

Bij Finext staan meer dan 100 gedreven financials elke dag voor je klaar. Samen zetten we ons in om de positie van de financiële professional te verstevigen. Altijd deskundig, altijd praktisch en altijd met een vleugje humor. Echte vakmensen die het verschil maken.

Robert-Jan Bronsema
Robert-Jan Bronsema
Aleksejs Malisevs
Aleksejs Malisevs
Sander Rutten
Sander Rutten
Laura Fernandez
Laura Fernandez
Lachlan Kelly
Lachlan Kelly
Joost Mellegers
Joost Mellegers
Florian Brouwer
Florian Brouwer
Agustin Rodriguez
Agustin Rodriguez
Alwin Dooijeweerd
Alwin Dooijeweerd
Jimmy Lau
Jimmy Lau
Gert-Jan van den Berg
Gert-Jan van den Berg
Mike Lubeck
Mike Lubeck
Text Link
Business Planning & Analytics
Text Link
Finance Operations
Text Link
Statutory & Regulatory Reporting
Text Link
Anaplan
Text Link
CCH Tagetik
Text Link
Fluence
Text Link
OneStream
Text Link
Oracle
Text Link
Pigment
Text Link
SAP Cloud Finance
Text Link
Xelix
Text Link
Automotive
Text Link
Construction & Engineering
Text Link
Energy
Text Link
Fast Moving Consumer Goods
Text Link
Financial Services
Text Link
Industry
Text Link
Non-profit
Text Link
Platform Companies
Text Link
Retail
Text Link
Telecom
Text Link
Nieuws
Text Link
Webinar
Text Link
Podcast
Text Link
Artikel