Use Case

Cloud ERP met SAP S/4HANA Cloud

S/4HANA Cloud is klaar voor het gebruik, vanaf de eerste dag. Feitelijk kun je direct een bedrijf runnen vanaf de cloud met je laptop, tablet of smartphone. Met slimme automatisering, kant en klare bedrijfsprocessen en gedegen rapportages heb je direct een voorsprong.

Met de Public Cloud versie van SAP’s ERP neem je een pakket aan diensten af waarmee je direct een bedrijf efficient en transparant kunt runnen en waarmee je belangrijke aspecten zoals databeveiliging, compliancy en beschikbaarheid belegd bij partijen die daarin gespecialiseerd zijn. Met de public cloud versie beschik je tevens gegarandeerd over de meest actuele versie en een interessante bundel met alles wat je nodig hebt.

Finext & S/4HANA

Waarom zou je S/4HANA Cloud bij Finext afnemen? Finext heeft 20 jaar ervaring in de opzet van de financiele SAP oplossingen en daarbij een gedegen aanpak ontwikkeld voor de afstemming van het datamodel tussen de operationele en de EPM lagen. Deze integratie wordt steeds belangrijker en zo ook het belang van betrouwbare data waarop de strategische keuzes van de organisatie gebaseerd worden.

Finext is de ideale partij om de finance kant van S/4HANA hoogwaardig in te richten en af te stemmen op de eisen van bestuurlijke rapportage, belastingen en ESG. Met onze ervaren consultants and partners kunnen wij elke integratie en migratie klus aan.

Grow with SAP

Voor de meeste mid-market bedrijven is de "Grow with SAP" bundle de meest interessante vorm om S/4HANA public cloud af te nemen, hierin zitten namelijk alle bouwstenen die nodig zijn om je bedrijf te runnen:

 • SAP S/4HANA Cloud: de ERP die het kloppende hart is van de organisatie
 • SAP Build Process Automation: automatiseer finance taken
 • SAP Group Reporting: consolideer gegevens uit verschillende entiteiten

De Premium versie doet er nog een schepje bovenop:

 • Advanced Financial Close: geautomatiseerde periode afsluiting
 • Cash Management: Treasury & cash flow voor inzicht in de financiele stabiliteit
 • Receivables Management: beheer de betalingstermijnen op een efficiente manier
 • Build Apps: voor low-code ontwikkeling

Door je software als een dienst af te nemen (SaaS- Software as a Service) is deze ook schaalbaar met de ontwikkeling van je organisatie en ben je klaar voor groei – en kun je tevens even afschalen wanneer je wat minder personeel en kosten kunt gebruiken.

Met de Best Practices van SAP is het mogelijk binnen 4 maanden over te stappen en operatief te zijn en de voordelen van S/4HANA Public Cloud te ervaren:

 • Automatisering van financiële processen
 • Realtime rapportage en analytics
 • AI-gestuurde voorspellingen
 • Compliance met gestandaardiseerde processen
 • Ondersteuning voor verschillende facturatie modellen
 • Moderne web interface

Real-time

SAP heeft de afgelopen jaren het ERP model voor Finance volledig veranderd door de HANA database de basis van het systeem te maken. Door alle gegevens continue in het (RAM) geheugen klaar te hebben voor gebruik is (near) real-time accounting en reporting nu een werkelijkheid.

Universal Journal

Een belangrijke vernieuwing is de introductie van het Universal Journal waarin boekhoudkundige en management accounting informatie in ‘een plek bijgehouden worden. Hiermee is o.a. real-time winstgevendheid analyse een mogelijkheid geworden.

Flexibiliteit

Met meerdere boekhoudprincipes in S/4HANA kun je tegelijkertijd bijvoorbeeld NL GAAP en IFRS gebruiken voor verschillende doeleinden. Daarnaast is het mogelijk om parallel met verschillende ledgers en valuta te werken.

Finance Led S/4HANA

S/4HANA Public Cloud komt in 2 smaken, namelijk Finance-led en Manufacturing-led. Uiteraard is Finext de specialist op het gebied van de Finance versie die uitermate goed past bij alle project gebaseerde organisaties en service bedrijven in het algemeen.

Gartner plaatst SAP S/4HANA Public Cloud in het "Leader Quadrant" vooral vanwege de sterke finance implementatie en mede dankzij de sterke integratie met Cloud Analytics:

SAP S/4HANA Cloud offers a leading global solution for core financials, including strong treasury and cash management capabilities and prebuilt, out-of-the-box SAP Analytics Cloud (SAC) planning content for core financials integrated into its core finance solution.

Finext heeft het juiste talent in huis voor zowel S/4HANA als Analytics Cloud.

De samenwerking met SAP en Finext is ideaal voor de klant. Door onze deep-finance kennis en aandacht voor detail kunnen we het verschil maken in een succesvolle implementatie.

Inzichten
"Grow with SAP" uitgelegd
Themes
Technologies
Branches
Wat is SAP Cloud Finance met S/4HANA Public Cloud?
Themes
Technologies
Branches
Ons team

Wij staan voor je klaar.

Bij Finext staan meer dan 100 gedreven financials elke dag voor je klaar. Samen zetten we ons in om de positie van de financiële professional te verstevigen. Altijd deskundig, altijd praktisch en altijd met een vleugje humor. Echte vakmensen die het verschil maken.

Benno van Ingen
Benno van Ingen
Robbin van Wijk
Robbin van Wijk
Mirjam Vermaas
Mirjam Vermaas
Thomas Waijenberg
Thomas Waijenberg
Erika Simola
Erika Simola
Tom Borsboom
Tom Borsboom
Timo van Leeuwen
Timo van Leeuwen
Jeroen Beentjes
Jeroen Beentjes
Robert van der Wal
Robert van der Wal
Arend den Hartog
Arend den Hartog
Laura Fernandez
Laura Fernandez
Mohamed Boudal
Mohamed Boudal
Text Link
Business Planning & Analytics
Text Link
Finance Operations
Text Link
Statutory & Regulatory Reporting
Text Link
Anaplan
Text Link
CCH Tagetik
Text Link
Fluence
Text Link
OneStream
Text Link
Oracle
Text Link
Pigment
Text Link
SAP Cloud Finance
Text Link
Automotive
Text Link
Construction & Engineering
Text Link
Energy
Text Link
Fast Moving Consumer Goods
Text Link
Financial Services
Text Link
Industry
Text Link
Non-profit
Text Link
Platform Companies
Text Link
Retail
Text Link
Telecom
Text Link
Nieuws
Text Link
Webinar
Text Link
Podcast
Text Link
Artikel