Use Case

Financiële Planning en Analyse met Pigment

In het complexe landschap van de de finance zijn effectieve financiële planning en analyse (FP&A) cruciaal voor de stabiliteit en groei van je organisatie. Pigment biedt geavanceerde oplossingen die deze processen ondersteunen en finance professionals helpen efficiënter te navigeren door de uitdagingen van de huidige economie.

Belangrijke Functies van Pigment voor FP&A

Pigment onderscheidt zich door een reeks geavanceerde functies die de complexiteit van moderne financiële planning en analyse aanpakken. Deze tools bieden de mogelijkheid om dynamisch en flexibel te reageren op een snel veranderende economische wereld. Hier volgt een overzicht van de kernfunctionaliteiten:

Scenario Planning

Met Pigment kunnen gebruikers meerdere financiële scenario’s ontwikkelen om op diverse marktomstandigheden te anticiperen. Deze functie stelt financiële professionals in staat weloverwogen beslissingen te nemen door mogelijke uitkomsten te visualiseren en verschillende financiële strategieën te testen tegen variërende economische scenario's.

Data-integratie

Het platform integreert gegevens van diverse bronnen, waaronder ERP-, CRM- en HR-systemen, en brengt deze samen op één overzichtelijk punt. Deze uitgebreide gegevensintegratie helpt silo's te elimineren en de nauwkeurigheid van financiële prognoses en rapporten te verhogen.

Benieuwd naar hoe Pigment er uit ziet, en hoe je data kan tracken door het model heen? Klik dan hier door de klik demo heen:

Workflows

Pigment bevordert verbeterde samenwerking tussen verschillende afdelingen. Het ontwerp maakt real-time delen en bijwerken van financiële gegevens mogelijk, wat zorgt voor een meer gesynchroniseerde aanpak van budgettering en prognoses binnen de organisatie.

Analyse en Rapportage

Het hulpmiddel biedt uitgebreide analyse- en real-time rapportagemogelijkheden, waarmee gebruikers gedetailleerde financiële rapporten en dashboards kunnen genereren. Deze functies helpen bij het volgen van prestatie-indicatoren en het identificeren van trends die invloed kunnen hebben op de financiële gezondheid van de organisatie.

Aanpasbaarheid en Flexibiliteit

Het platform van Pigment is zeer aanpasbaar en kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van verschillende financiële processen. Of het nu gaat om het beheer van gedetailleerde budgetallocaties, het volgen van uitgaven, of het voorspellen van toekomstige inkomsten, de software kan worden aangepast om aan de diverse vereisten van de FP&A-activiteiten van elke organisatie te voldoen.

Pigment voor Uw Organisatie

Pigment biedt een scala aan functionaliteiten die een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan het beheren van financiële planning en analyse. Organisaties die hun FP&A-capaciteiten willen verbeteren, kunnen overwegen hoe de tools van Pigment passen bij hun operationele behoeften en strategische doelen.

Onze Expert

Benieuwd naar hoe onze tooling jou kan helpen?

Heb je vragen over deze oplossing, ben je benieuwd naar hoe het werkt, of wil je eens sparren over of dit een goede oplossing is voor de uitdagingen die jij tegenkomt? Neem dan gerust contact met ons op.
Contact
Technologie
Pigment
Branche
No items found.
Inzichten
No items found.
Ons team

Wij staan voor je klaar.

Bij Finext staan meer dan 100 gedreven financials elke dag voor je klaar. Samen zetten we ons in om de positie van de financiële professional te verstevigen. Altijd deskundig, altijd praktisch en altijd met een vleugje humor. Echte vakmensen die het verschil maken.

Maartje Waller
Maartje Waller
Barry Botman
Barry Botman
Geert Scheepers
Geert Scheepers
Florian Brouwer
Florian Brouwer
Nicolo Perfranceschi
Nicolo Perfranceschi
Nickolas Maggaoglou
Nickolas Maggaoglou
Michiel Hilberts
Michiel Hilberts
Joost Mellegers
Joost Mellegers
Robert van der Wal
Robert van der Wal
Alexander Haasnoot
Alexander Haasnoot
Ivaylo Gerasimov
Ivaylo Gerasimov
Robbin van Wijk
Robbin van Wijk
Text Link
Business Planning & Analytics
Text Link
Finance Operations
Text Link
Statutory & Regulatory Reporting
Text Link
Anaplan
Text Link
CCH Tagetik
Text Link
Fluence
Text Link
OneStream
Text Link
Oracle
Text Link
Pigment
Text Link
SAP Cloud Finance
Text Link
Automotive
Text Link
Construction & Engineering
Text Link
Energy
Text Link
Fast Moving Consumer Goods
Text Link
Financial Services
Text Link
Industry
Text Link
Non-profit
Text Link
Platform Companies
Text Link
Retail
Text Link
Telecom
Text Link
Nieuws
Text Link
Webinar
Text Link
Podcast
Text Link
Artikel