Use Case

Financiele Planning en Analyse met Anaplan

Financial Planning & Analyse (FP&A) met de flexibele planningsoplossing van Anaplan, verbindt data, mensen en plannen binnen de organisatie. Optimaliseer de dagelijkse bedrijfsvoering door het budgetteringsproces te vereenvoudigen en creëer inzicht en overzicht in financiële analyses. Zo kunnen bedrijfsprestaties dynamischer en slimmer gestuurd worden.

Waarom FP&A in Anaplan?

Veel FP&A professionals kampen met te weinig tijd, waardoor financiële cijfers niet snel gerapporteerd kunnen worden. Het maken van nauwkeurige prognoses is een uitdaging omdat de financiële planning binnen de verschillende afdelingen in de organisatie vaak niet goed met elkaar verbonden zijn. Daarnaast is er weinig inzicht in real-time processen, waardoor snelle analyses niet mogelijk zijn. Eén ding is zeker: wil je dit hele proces stroomlijnen, dan biedt een schaalbare FP&A planningsoplossing de uitkomst.

Voordelen van FP&A met Anaplan

Een planningssoftware helpt je met het identificeren en bewaken van prestatiekloven, beoordelen van de impact van specifieke acties en het maken van ‘what-if scenario’s’. Alle Financial Planning toepassingen komen samen in één platform. De flexibele, schaalbare en modulaire planning software is eenvoudig te onderhouden zonder IT afhankelijkheid. Doordat data eenzijdig wordt beheerd, is er één Single Source of Truth. Daarnaast biedt FP&A met Anaplan de volgende voordelen:

 • Volledig beschikbaar in de cloud
 • Krachtige real-time planning & calculaties
 • Uitgebreide dashboards & visualisaties
 • Uitgebreide dashboards & visualisaties
 • Single Source of Truth

Eén platform voor financiële planning en analyses

Snel kunnen inspelen op veranderende marktomstandigheden is belangrijker dan ooit. Een traditionele planning is hierbij vaak te traag. De planningscyclus duurt te lang en er gaat veel tijd verloren met het verzamelen van de benodigde gegevens. Tijd dat besteed zou moeten worden aan nauwkeurige analyses, die waarde toevoegt aan de organisatie.

Hoe kun je deze uitdagingen het hoofd bieden? Door de integrale benadering van Anaplan wordt er samengewerkt aan één planning; allemaal in lijn met de bedrijfsdoelstellingen.

Anaplan FP&A

Planning, Budgeting & Forecasting

Het planning-, budgetering- en forecastingproces reguleert de organisatie voortdurend, waardoor een continue groei van het bedrijf mogelijk is. Maak je al gebruik van een planningsoplossing maar kost het momenteel nog te veel tijd of is het niet overzichtelijk genoeg?

 • Anaplan vereenvoudigt en automatiseert het gehele proces: minder werkdruk en efficiëntere bedrijfsvoering;
 • Analyses en rapportages worden in een mum van tijd gerealiseerd: neem sneller de juiste beslissingen;
 • Cijfers worden automatisch gegenereerd in een dashboard: handmatige invoering is verleden tijd;
 • Versnellen van het financiële forecastingproces: datagedreven forecasting wordt een stuk leuker, eenvoudiger én sneller.

Financial Planning in de cloud

Om snel te kunnen schakelen is een overzichtelijke en duidelijke planning noodzakelijk. Een financiële planning die niet alleen toegespitst is op één afdeling, maar op de hele organisatie. Deze schaalbare oplossing van Anaplan is flexibel en wordt toegepast op de strategie.

Als EPM-leider in de cloud heeft Anaplan FP&A volledig beschikbaar gemaakt in het cloud platform. Hierdoor zijn gegevens altijd en overal inzichtelijk. Daarmee zijn ook alle specialiteiten in het cloud platform beschikbaar, waaronder:

 • Zero-based budgeting;
 • Profitability Modeling;
 • Pricing Analytics;
 • Modeling Mergers.

Operational Planning

De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit. Wil je als organisatie mee kunnen bewegen, dan is het belang van een wendbare organisatie noodzakelijk. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor het creëren van innovatie en om besluitvorming te verbeteren. Maar hoe creëer je deze ruimte en hoe geef je dit vorm?

In de operationele planning wordt de strategie gekoppeld aan de uitvoering, dit betekent dat de financiële planning en de operationele planning bedrijfsbreed met elkaar worden gesynchroniseerd. Deze verbinding zorg voor het behalen van de beste financiële resultaten.

Met de financiële planning software van Anaplan is het ook mogelijk om verschillende bedrijfsfuncties met elkaar te verbinden in één overzicht. We spreken dan over Connected Planning:

 • Sales Planning
 • Supply Planning
 • Workforce Planning
 • Anaplan Finance
 • FP&A in de praktijk

Takeaway.com

De implementatie van Anaplan helpt bij het creëren van nauwkeurige en datagedreven forecasts, die het bedrijf ondersteunen bij haar groei en de integratie van acquisities.

Booking.com

Met de implementatie van Anaplan kan Booking.com de operationele kosten op verschillende manieren forecasten, van handmatige invoer tot geautomatiseerde statistische prognoses.

Meer weten over Anaplan? We organiseren regelmatig trainingen, webinars en kennissessies.

Meer weten over FP&A met Anaplan?

Benieuwd wat de flexibele planningsoplossing van Anaplan voor jouw organisatie kan betekenen? Plan een demo van 30 minuten met één van onze Anaplan consultants! In deze sessie laten we je zien hoe je met FP&A de dagelijkse bedrijfsvoering kunt optimaliseren en kun je aangeven over welke onderdelen je meer wilt weten.

Meer weten?

Benieuwd naar hoe onze tooling jou kan helpen?

Heb je vragen over deze oplossing, ben je benieuwd naar hoe het werkt, of wil je eens sparren over of dit een goede oplossing is voor de uitdagingen die jij tegenkomt? Neem dan gerust contact op met Niek Stam.
Niek Stam
Niek Stam
Of boek direct een afspraak via Calendly:
Inzichten
Een Centre of Excellence voor jouw planningsoplossing in 7 stappen
Themes
Technologies
Branches
Waarom Continuous Improvement cruciaal is voor jouw planningsoplossing
Themes
Technologies
Branches
De volgende stap in de Anaplan NUX
Themes
Technologies
Branches
2 jaar NUX in Anaplan
Themes
Technologies
Branches
Hoe Anaplan je sales forecast versoepelt
Themes
Technologies
Branches
Ons team

Wij staan voor je klaar.

Bij Finext staan meer dan 100 gedreven financials elke dag voor je klaar. Samen zetten we ons in om de positie van de financiële professional te verstevigen. Altijd deskundig, altijd praktisch en altijd met een vleugje humor. Echte vakmensen die het verschil maken.

Robert van der Wal
Robert van der Wal
Rogier Morsen
Rogier Morsen
Jeroen Goudvis
Jeroen Goudvis
Rick Kaptein
Rick Kaptein
Agustin Rodriguez
Agustin Rodriguez
Mike Lubeck
Mike Lubeck
Martijn Meuling
Martijn Meuling
Sander Rutten
Sander Rutten
Boris Pejcic
Boris Pejcic
Sjef van Luijk
Sjef van Luijk
Ton Janssen
Ton Janssen
Maarten Bierenbroodspot
Maarten Bierenbroodspot
Text Link
Business Planning & Analytics
Text Link
Finance Operations
Text Link
Statutory & Regulatory Reporting
Text Link
Anaplan
Text Link
CCH Tagetik
Text Link
Fluence
Text Link
OneStream
Text Link
Oracle
Text Link
Pigment
Text Link
SAP Cloud Finance
Text Link
Xelix
Text Link
Automotive
Text Link
Construction & Engineering
Text Link
Energy
Text Link
Fast Moving Consumer Goods
Text Link
Financial Services
Text Link
Industry
Text Link
Non-profit
Text Link
Platform Companies
Text Link
Retail
Text Link
Telecom
Text Link
Nieuws
Text Link
Webinar
Text Link
Podcast
Text Link
Artikel