Use Case

iXBRL – Efficiëntie verbeteren in compliancy met CCH Tagetik

Regelgeving schrijft voor dat beursgenoteerde bedrijven in de EU vanaf 2020 het jaarverslag moeten rapporteren in een nieuw formaat: iXBRL. Dit artikel beoogt de financials te helpen om meer inzicht te geven in dit proces met CCH Tagetik. De aard van de iXBRL-rapportage biedt bedrijven naar onze mening de mogelijkheid van denkwijze te wisselen in de naleving. Aan de ene kant streeft men ernaar om het absolute minimum aan rapporten te leveren om boetes te voorkomen. Echter, aan de andere kant, is er in de aard van iXBRL een kans om het voor meer dan alleen dat te gebruiken.

With the new technology comes new strength and new thoughts

In het verleden waren XBRL-indieningen vereist door de Kamer van Koophandel. Deze indieningen waren altijd technischer, omdat ze alleen leesbaar waren voor machines en werden geanalyseerd met behulp van technologie door degenen die voldoende bekend waren met het systeem. De introductie van iXBRL verandert dit: het formaat wordt nu leesbaar voor niet alleen degenen die de vertaaltools hebben, maar voor iedereen met een browser.
Dit biedt een unieke kans voor bedrijven om naleving te combineren met de behoeften van corporate publication. In een tijdperk van nepnieuws en fact-checking wordt de rol van gegevens en transparantie een noodzaak voor betrouwbare communicatie. En is het niet de beste manier om je klanten en werknemers te informeren over de prestaties van je bedrijf via hetzelfde kanaal waarmee je rapporteert aan de autoriteiten? Het combineren van deze doelgroepen geeft het ultieme teken van vertrouwen en transparantie. Dankzij deze technologie kun je de prestaties van je bedrijf laten zien en de juiste boodschap aan je publiek overbrengen.

“En is het niet de beste manier om je klanten en werknemers te informeren over de prestaties van je bedrijf via hetzelfde kanaal waarmee je rapporteert aan de autoriteiten?”

En hoe kom je daar?

Toch lijkt daar te geraken niet de gemakkelijkste taak te zijn. Impactvolle regelgevende veranderingen zoals deze gaan vaak gepaard met projectgroepen, stuurgroepen en lange uren. De impact van iXBRL vereist nog steeds de aandacht van verschillende afdelingen binnen je bedrijf. Vanuit technisch oogpunt zijn de vereisten echter veel eenvoudiger geworden dankzij geavanceerde ontwikkelingen in de technologie.
De samenwerking tussen EPM, Machine Learning en ontwikkelaars bij de regelgevers maakt geavanceerde tools mogelijk die het taggingsproces kunnen automatiseren. Dit plaatst de financiële afdeling weer aan het roer van het project. Bovendien helpt het bij het vrijmaken van tijd en budget om aan het verhaal te werken. En een goed verhaal vertellen is de sleutel om gegevens in impact om te zetten. En laten we eerlijk zijn, is dat niet precies wat je wilt bereiken?

En hoe ziet het er uit?

Deze korte Engelstalige unboxing video duurt ongeveer vijftien minuten. Twee van onze CCH Tagetik experts zullen de materialen bekijken en de nieuwtjes en ontwikkelingen rond dit onderwerp bespreken.

In deze unboxing video zullen we de mysteries rondom iXBRL onthullen en onderwerpen bespreken zoals:

  • Wat is de iXBRL-rapportage?
  • Wat is het verschil tussen iXBRL en XBRL?
  • Wat zijn de vereisten voor iXBRL-rapportage?
  • Hoe benadert CCH Tagetik dit onderwerp?
  • Welke andere opties zijn er op de markt?
  • Wat moeten we doen om aan de slag te gaan?

Deze unboxing video zou interessant moeten zijn voor professionals uit de financiële community die werken voor beursgenoteerde bedrijven die CCH Tagetik gebruiken.

Meer weten?

Benieuwd naar hoe onze tooling jou kan helpen?

Heb je vragen over deze oplossing, ben je benieuwd naar hoe het werkt, of wil je eens sparren over of dit een goede oplossing is voor de uitdagingen die jij tegenkomt? Neem dan gerust contact op met Niek Stam.
Niek Stam
Niek Stam
Of boek direct een afspraak via Calendly:
Inzichten
No items found.
Ons team

Wij staan voor je klaar.

Bij Finext staan meer dan 100 gedreven financials elke dag voor je klaar. Samen zetten we ons in om de positie van de financiële professional te verstevigen. Altijd deskundig, altijd praktisch en altijd met een vleugje humor. Echte vakmensen die het verschil maken.

Yvo Slagman
Yvo Slagman
Stijn Gabriëls
Stijn Gabriëls
Jeroen Beentjes
Jeroen Beentjes
Ineke de Vrij
Ineke de Vrij
Niels Sterkenburg
Niels Sterkenburg
Maarten Bierenbroodspot
Maarten Bierenbroodspot
Jasper Klamer
Jasper Klamer
Robert van der Wal
Robert van der Wal
Maaike Brouwer
Maaike Brouwer
Diane Huur
Diane Huur
Niek Stam
Niek Stam
Nick Lammerts
Nick Lammerts
Text Link
Business Planning & Analytics
Text Link
Finance Operations
Text Link
Statutory & Regulatory Reporting
Text Link
Anaplan
Text Link
CCH Tagetik
Text Link
Fluence
Text Link
OneStream
Text Link
Oracle
Text Link
Pigment
Text Link
SAP Cloud Finance
Text Link
Xelix
Text Link
Automotive
Text Link
Construction & Engineering
Text Link
Energy
Text Link
Fast Moving Consumer Goods
Text Link
Financial Services
Text Link
Industry
Text Link
Non-profit
Text Link
Platform Companies
Text Link
Retail
Text Link
Telecom
Text Link
Nieuws
Text Link
Webinar
Text Link
Podcast
Text Link
Artikel