Aanpak

Rij of header vastzetten in excel

Lees in dit artikel hoe je een rij of header vastzet in excel.

Ga op de menubalk naar “beeld” en klik vervolgens op “blokkeren”. Je ziet daar drie opties staan.

Bovenste rij blokkeren

De tweede optie in het lijstje gebruik je om de bovenste rij in je tabblad te blokkeren. Wanneer je die aanklikt zie je een wat dikkere lijn verschijnen en is je bovenste rij direct geblokkeerd. Het maakt niet uit hoe ver je naar beneden scrollt, die rij blijft altijd zichtbaar. Om de functie uit te zetten, klik je nog een keer op dezelfde knop.

Eerste kolom blokkeren

Om niet je eerste rij maar je eerste kolom te blokkeren, selecteer je de derde optie in het lijstje. Dit zorgt ervoor dat je eerste kolom altijd zichtbaar blijft, hoe ver je ook naar rechts scrollt. Ook hier zie je wederom de wat dikkere lijn verschijnen:

Titels blokkeren

Wanneer je meerdere rijen wilt vastzetten, of bijvoorbeeld een rij én kolom wilt vastzetten, dan heb je de bovenste optie nodig: titels blokkeren.
Met deze functie, blokkeer je de rij en kolom op basis van de cel die je op dat moment hebt geselecteerd. In onderstaand voorbeeld klik ik op cel C2 en klik ik op titels blokkeren. Dat zorgt ervoor dat alle rijen boven mijn cel en kolommen links van mijn cel worden vastgezet.

Het maakt nu niet uit hoe ver ik naar beneden of rechts scrol, rij 1 en kolom A en B zullen altijd zichtbaar blijven.

Loop je vaker tegen dit soort uitdagingen aan en wil je Excel binnen jouw bedrijf naar een volgend niveau brengen? Met moderne EPM oplossingen als Vena hoeven eindgebruikers hier niet meer over na te denken. Ze werken met vooraf gedefinieerde templates én behouden de flexibiliteit van Excel. Bekijk hier meer over de voordelen die je kunt behalen.

Technologieën

De juiste tools

Bij Finext draait het om de juiste tools voor de klus. Want technologie kan een krachtige versneller zijn, maar is geen doel op zich. Wij zorgen ervoor dat onze technologie naadloos aansluit bij wat er nodig is.
Altijd effectief. Altijd resultaat.

Over Finext

Excel: Hoe zet ik een rij vast in excel?

Cases
No items found.
Inzichten
No items found.
Agenda
No items found.
Onze Expert

Kan ik je helpen?

Maartje Waller
Benieuwd naar hoe onze tooling jou kan helpen?
Heb je vragen over deze oplossing, ben je benieuwd naar hoe het werkt, of wil je eens sparren over of dit een goede oplossing is voor de uitdagingen die jij tegenkomt? Neem dan gerust contact met ons op.
Text Link
Nieuws
Text Link
Webinar
Text Link
Podcast
Text Link
Artikel