Aanpak

CSV omzetten naar Excel

Je kan je CSV bestand omzetten naar Excel op verschillende manieren. We beschrijven hier hoe je dat het beste kan doen.

1. Dubbelklik op het csv bestand om deze te openen. In veel gevallen zal het bestand direct in Excel openen. Wanneer dit niet het geval is, klik dan met je rechtermuisknop op het csv bestand, ga naar openen met en kies daar Excel. Wanneer Excel er niet direct bij staat, klik dan op kies een andere app en selecteer vervolgens alsnog Excel.

2. Het csv bestand opent nu in Excel, maar ziet er waarschijnlijk nog niet uit zoals je graag wilt. Vaak wordt alle data getoond in de eerste kolom. Selecteer de kolom waar nu alle data in staat, door te klikken op de A boven de kolom.

3. Ga boven in de werkbalk naar gegevens en klik op tekst naar kolommen.

4. Op het scherm verschijnt een voorbeeld van je data. Selecteer gescheiden en klik op volgende.

5. Je kunt nu kiezen door welk ‘leesteken’ de data in jouw csv wordt gescheiden. Wanneer je het juiste teken aanvinkt dan zie je lijnen verschijnen tussen de data. Dit betekent dat de data over verschillende kolommen verspreid gaat worden. Zie hieronder het verschil bij het selecteren van puntkomma en komma. Wanneer je het juiste teken hebt geselecteerd, klik je op volgende.

6. In het laatste scherm kun je nog wat extra functies gebruiken maar dit is allemaal optioneel. Laat standaard aangevinkt staan en klik op voltooien.

7. Het bestand is nu netjes verspreid over verschillende kolommen, zoals in een ‘normaal’ Excel bestand. Je kunt er eventueel aanpassingen aan maken of zaken toevoegen.

8. Let erop dat je bij opslaan kiest voor opslaan als en vervolgens Excel-werkmap selecteert. Je kunt het bestand een naam geven die je zelf wilt

Je hebt nu het oorspronkelijke csv bestand zelf omgezet naar een Excel-bestand! Wanneer je het bestand sluit en later opent, zie je al je informatie netjes in de verschillende kolommen.

Loop je vaker tegen dit soort uitdagingen aan en wil je Excel binnen jouw bedrijf naar een volgend niveau brengen? Met EPM oplossingen hoef je de stappen op deze pagina nooit meer handmatig uit te voeren. Bekijk hier meer over de voordelen die je kunt behalen.

Technologieën

De juiste tools

Bij Finext draait het om de juiste tools voor de klus. Want technologie kan een krachtige versneller zijn, maar is geen doel op zich. Wij zorgen ervoor dat onze technologie naadloos aansluit bij wat er nodig is.
Altijd effectief. Altijd resultaat.

Over Finext

Hoe zet ik een CSV om in Excel?

Cases
No items found.
Inzichten
No items found.
Agenda
No items found.
Onze Expert

Kan ik je helpen?

Maartje Waller
Benieuwd naar hoe onze tooling jou kan helpen?
Heb je vragen over deze oplossing, ben je benieuwd naar hoe het werkt, of wil je eens sparren over of dit een goede oplossing is voor de uitdagingen die jij tegenkomt? Neem dan gerust contact met ons op.
Text Link
Nieuws
Text Link
Webinar
Text Link
Podcast
Text Link
Artikel