Inzicht

Wat is er mogelijk met Finext's ESG module in OneStream?

De nieuwe rapportage-vereisten rondom ESG brengen uitdagingen met zich mee voor organisaties. Finexts’ ESG-module in OneStream biedt een waardevolle ondersteuning om met deze uitdagingen om te gaan. In dit webinar nemen OneStream experts Jan-Willem en Maarten je mee in wat er mogelijk is en hoe je deze ESG-module concreet toepast om aan je rapportagevereisten te voldoen.

Landschap van duurzaamheidsrapportage: ESG, CSRD en ESRS

In lijn met de groeiende aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft de EU nieuwe regels ingevoerd voor ESG-rapportage, waarmee organisaties strenger moeten zijn in het rapporteren van hun impact op het milieu, de samenleving en bestuur. De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is de Europese richtlijn die voorschrijft hoe organisaties in de EU moeten rapporteren over hun ESG-rapportage. ESRS, ofwel European Sustainability Reporting Standards, zijn de standaarden die worden gebruikt om te voldoen aan de rapportagevereisten van de CSRD. Finexts’ ESG-module in OneStream kan je helpen bij het voldoen aan deze nieuwe rapportagevereisten. In dit webinar laten we zien hoe.

Webinar: een demonstratie ESG-rapportage in OneStream

In het webinar geven we een demonstratie van hoe je een ESG-module kan inzetten in OneStream, om zo aan je nieuwe rapportagevereisten te voldoen. We belichten de grote diversiteit aan datasets die nodig zijn om aan deze nieuwe verplichte rapportagevereisten te voldoen, en de grote diversiteit van bronsystemen die daarbij komt kijken. De demonstratie toont aan hoe verschillende datastromen, zowel financieel als niet-financieel, gebundeld kunnen worden in één platform. Zo kun je niet alleen standaard financiële rapportage, maar ook non-financiële (sustainability) rapportage realiseren. Kijk hier.

 

Voor wie is dit webinar interessant?

  • ESG Compliance Officers
  • Business Controllers
  • Financial Controllers
  • Finance Managers
  • OneStream gebruikers, of OneStream geïnteresseerden

Auteur

Geïnteresseerd? Bekijk het webinar hier

Benieuwd naar wat er mogelijk is in OneStream met ons ESG module? Nadat je het formulier hieronder hebt ingevuld, kun je dit webinar direct en gratis bekijken!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.