Inzicht

Van onsamenhangende ineffectieve besluitvorming naar integrale effectieve besluitvorming: met de IBP Roadmap

Om als finance professional relevant te blijven en impact te maken in je organisatie, is het essentieel om te kunnen vertrouwen op CFO Technology die voortdurend meebeweegt. Maar hoe zorg je ervoor dat je CFO Technology op de meest effectieve manier wordt ingezet? De Integrated Business Planning (IBP) Roadmap is hét stappenplan om CFO Technology op een slimme en integrale manier te implementeren binnen jouw organisatie. In dit webinar legt Stephan de Wit het uit!

Waarom een Integrated Business Planning (IBP) Roadmap?

Het zijn dynamische tijden voor organisaties. Bedrijfsmodellen dienen flexibel te zijn om in te spelen op veranderende klantvoorkeuren. Tegelijkertijd brengen externe factoren onzekerheden met zich mee, zoals: verstoringen in de toeleveringsketen, milieu- en klimaatproblematiek, energiecomplexiteit, geopolitieke conflicten en schaarse grondstoffen, wat resulteert in toenemende kosten.  

Om succesvol te blijven in dit dynamische landschap moet je als organisatie verder kijken, intelligent doelgericht plannen en coördinatie intensiveren door effectiever op data te sturen. In plaats van per bedrijfsonderdeel reactief te reageren moet een organisatie vanuit een integrale benadering proactief gaan (be)sturen. Business en financiën moeten om dezelfde tafel gaan zitten en vanuit gelijke ambities en doelen gaan leveren; Integrated Business Planning. De focus ligt hierbij op het overtreffen van de concurrentie in plaats van het slechts behalen van budgettaire doelstellingen. Om een succesvolle op IBP gestuurde organisatie te worden, moet je 8 stappen doorlopen, uiteengezet in de IBP Roadmap. Hoe ziet dat eruit?  


Welke route doorloopt de IBP Roadmap?

Om als organisatie IBP effectief te implementeren in de bedrijfsvoering moet de IBP Roadmap doorlopen worden. Deze ‘roadmap’ dient als handleiding voor het transformatieproces van ineffectieve versnipperde besluitvorming naar doelgerichte integrale besluitvorming. De Roadmap bestaat uit acht stappen:

  1. Beoordeling en vaststelling van de uitgangssituatie
  2. Visie en doelstellingen definiëren
  3. Betrokkenheid van belanghebbenden en Change management  
  4. Procesontwerp en integratie
  5. Implementatie van technologie en tools
  6. Pilot en verfijning
  7. Volledige implementatie
  8. Behoud en evolutie  

Webinar

In het webinar ‘IBP Roadmap | Journey to competitive advantage’ neemt Stephan de Wit je stap voor stap mee in hoe de IBP Roadmap jouw organisatie evolueert naar een op IBP-gestuurde organisatie. Zodat jouw organisatie niet slechts reactief achter de feiten aanloopt, maar doelgericht de koers bepaalt! Registreer je en kijk het webinar meteen!

Een IBP Roadmap wordt ingezet bij organisaties die streven naar vooruitgang vanuit het principe: Continuous Improvement. Over wat Continuous Improvement is en hoe dit jouw organisatie vooruit helpt is er ook een webinar (klik hier). Daaropvolgend is er ook een webinar over The Centre of Excellence: een gecentraliseerd team binnen een organisatie die Continuous Improvement stimuleert (klik hier).  

Auteur
Technologie
No items found.
Branche
No items found.

Bekijk het webinar direct

Vul hier je gegevens in en krijg direct toegang tot het webinar.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.