Inzicht

De SAP Analytics Cloud Practice bij Finext

SAP's Analytics Cloud (SAC) is een go-to-tool voor organisaties die gegevens willen analyseren, visualiseren en voorspellen, samen, intuïtief en in de cloud. Het is ook een belangrijk onderdeel van de toolkit van Finext om het kantoor van de CFO te voorzien van financiële oplossingen van de volgende generatie. SAP Analytics Cloud is een veelzijdige en kosteneffectieve tool die realtime gegevensaggregatie en -analyse mogelijk maakt, om uitgebreide inzichten in bedrijfsgegevens te bieden. Maar de datavisualisatie- en planningsfuncties bieden ook veel flexibelere oplossingen, die u kunt gebruiken voor inzichten in financiële gegevens. We spraken met Laura Fernandez, performance management consultant bij Finext, over Analytics Cloud en haar rol bij het ontwikkelen van een nieuw belastingvoorzieningsmodel binnen Analytics Cloud.

Laura maakt deel uit van het SAP-team bij Finext en implementeert Sap Analytics Cloud-oplossingen waarmee organisaties Sap Analytics Cloud kunnen gebruiken voor planning. “

Wanneer we een implementatie voor een klant verzorgen, nemen we uw zakelijke vereisten en gebruiken we onze financiële kennis en best practices om een ​​model te bouwen. Het model kan worden geïntegreerd met uw SAP-systemen. Integratie is geen must, maar heeft grote voordelen. Het is veel eenvoudiger in onderhoud en draagt ​​bij aan de kwaliteit.”

Integratie is geen must, maar heeft grote voordelen. Het is veel eenvoudiger in onderhoud en draagt ​​bij aan de kwaliteit.”

De tijd nemen om de vereisten duidelijk te krijgen, is een cruciaal en soms frustrerend onderdeel van het proces. Iedereen staat te popelen om aan de slag te gaan en iets tastbaars te overhandigen. Maar soms worden er nieuwe eisen aan de mix toegevoegd die van invloed zijn op eerdere beslissingen. Toch is het erg belangrijk om de tijd te nemen voor dit proces en tegenslagen te omarmen, want hier wordt de basis gelegd.

“De definitie van het model is het meest cruciale onderdeel van de implementatie. Dit definieert uw ultieme rapportagemogelijkheden. Jouw inzichtsniveau”

Deze modellen vormen echter slechts een onderdeel van het planningsproces in SAP Analytics Cloud. Het hebben van een datamodel is een goede eerste stap, maar je kunt er geen gegevens mee visualiseren of processen berekenen en faciliteren.

“SAC maakt gebruik van data-acties, een door de gebruiker geactiveerd proces dat gegevens manipuleert. Het kan worden gebruikt voor talloze opties, zoals het vooraf invullen van gebruikersinvoer, het uitvoeren van complexe kostentoewijzingen of het berekenen van inkomstenstromen. Deze dataacties zijn voor gebruikers beschikbaar via ‘Stories’, de dashboards van Sap Analytics Cloud. Normaal gesproken volgt een verhaal de chronologische volgorde van het planningsproces. Het stelt gebruikers bijvoorbeeld eerst in staat de verkoopprijzen van producten en verkoopvolumes te valideren en te wijzigen. Daarna wordt het resultaat weergegeven in bijvoorbeeld “per product” en de gecumuleerde impact op uw P&L.”

Vind de beste BI & Planning-oplossing voor uw organisatie  

“SAP Analytics Cloud biedt veel functies voor onze klanten, zoals visualisatie, augmented analytics en planning,” vind Laura “Het heeft meestal een heel rijke functieset.

Over het geheel genomen vereenvoudigt het de financiële planning met regels en automatisering en vergemakkelijkt het de afstemming tussen afdelingen.” Er zijn nog meer redenen om SAP Analytics Cloud te gebruiken. Bijvoorbeeld de instellingen voor systeembeveiliging en rapportagemogelijkheden.

“SAP Analytics Cloud is het meest geschikt voor organisaties die andere SAP-databases gebruiken, maar biedt ook talloze integratiemogelijkheden met andere databases.

“SAP Analytics Cloud is het meest geschikt voor organisaties die andere SAP-databases gebruiken, maar biedt ook talloze integratiemogelijkheden met andere databases. Zodra de gegevens binnen zijn, zijn er tal van beveiligings- en toegangsmogelijkheden, waardoor de gegevensbeveiliging, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid worden vergroot. Zeker als je het vergelijkt met Excel.”

“Gebruikers kunnen alleen gegevens zien en wijzigen en processen uitvoeren waarvoor zij toegang hebben. Autorisaties zijn flexibel en in de meeste gevallen rol-, team- of afdelingsafhankelijk. Met rolautorisaties maakt het systeem het zelfs mogelijk om het systeem voor de meeste gebruikers af te sluiten en open te laten voor hun superieuren, zodat zij zich kunnen aanpassen en afmelden.”

“SAP Analytics Cloud maakt om die reden ook rapportage volgens de IBCS (International Business Communication Standards) mogelijk. Vooral in grotere organisaties is het cruciaal om alle rapporten met een vergelijkbare look en feel te ontwikkelen. Tabellen en grafieken kunnen dus in een oogwenk worden geïnterpreteerd.” “Met de dynamische rapportagemogelijkheden kunt u met Sap Analytics Cloud filters op al uw grafieken plaatsen door simpelweg een waarde in een van de tabellen te selecteren. Na de selectie worden alle overeenkomstige elementen op het paginafilter dienovereenkomstig bijgewerkt, waardoor de gebruiker snel en gedetailleerd inzicht krijgt in zijn of haar interesses.”

SAP Analytics Cloud is slechts één hulpmiddel voor business intelligence en planning. Het is echter niet altijd de juiste oplossing. Bij Finext werken we met een reeks tools zoals Oracle, Vena, Anaplan en Board, om ervoor te zorgen dat onze klanten de beste oplossing voor hun technologie en behoeften vinden. Als u meer wilt weten over SAC, onze belastingsjablonen of prestatiebeheertechnologie in uw organisatie, neem dan contact met ons op. Finext helpt u graag verder.

Auteur

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.