Inzicht

Hoe ‘Continuous Improvement’ jouw CFO Technology platform relevant houdt

Om als finance professional relevant te blijven en impact te maken in je organisatie, is het essentieel om te kunnen vertrouwen op CFO Technology die voortdurend meebeweegt. Hiervoor is het principe van Continuous Improvement essentieel. Waarom moet je dit principe als organisatie nastreven? En hoe doe je dat? In dit webinar legt Stephan de Wit het uit!

Waarom Continuous Improvement (CI)?  

Organisaties ervaren vanwege zowel interne als externe factoren hoe dynamisch het landschap is waarin zij presteren. Vooral financials merken dit, zij zijn immers degene die moeten sturen op de zo ontstane fluctuerende financiële data. In plaats van steeds weer opnieuw reactief reageren wil je de koers proactief gaan bepalen door op de feiten vooruit te lopen. Als financial kun je dan niet louter opereren als data-collector. Je moet gaan opereren als data-modeller, process manager, intelligent solution provider en data-analist om zo een meer doelgericht adviserende rol aan te nemen. Intelligente CFO Technology platformen bieden hier ondersteuning voor, maar ook deze technologie moet zichzelf steeds weer opnieuw uitvinden om zo relevant te blijven in het dynamische landschap. Het continue aanpassen van data, content, rapportage- en planningsmodellen naar meer relevante en impactvolle informatie voor jouw organisatie en belanghebbenden noemen we Continuous Improvement. Uitgangspunt: het creëren van een adaptief CFO-technologie systeem, gericht op veranderingen, kostenbesparing, het verhogen van efficiëntie en het verbeteren van besluitvormingscapaciteiten. Gevolg: kostenvermindering en een verhoogde efficiëntie.

Hoe werkt de Continuous Improvement (CI) benadering?  

Het toepassen van de Continuous Improvement-benadering rust op enkele kernprincipes. In de eerste plaats is het cruciaal dat de CFO-Technologie een solide basis heeft; alleen op een sterk fundament kunnen projecten en technologische ontwikkelingen succesvol zijn. Daarnaast is het essentieel om vooruit te kijken. Alleen kijken naar de technologie die je vandaag of morgen nodig hebt is onvoldoende; richt je op wat je organisatie in de toekomst zal ondersteunen. Ten derde, het is niet nodig om gelijk groot uit te pakken, integendeel CI moedigt aan tot het nemen van kleine impactvolle stappen. Te grote projecten veroorzaken stress en kosten veel tijd; kleine, beheersbare stappen zijn effectiever. Ook vereist de CI-benadering dat je organisatie innovatief moet zijn. CI draait om het voortdurend genereren van nieuwe modellen en inzichten, als organisatie moet je dit ook na willen streven. In het geval van CFO-technologie heeft CI tot doel de levenscyclus van producten, platforms en delen van de organisatie te verlengen, waardoor ze relevant blijven.  

Webinar

In het webinar ‘Continuous Improvement | Keep your CFO Technology platform relevant’ zet Stephan de Wit concreet uiteen hoe Continuous Improvement jouw organisatie relevant houdt. Wanneer initieer je CI, hoe ziet de implementatie er praktisch uit en welke voorbeelden en ervaringen van organisaties zijn er? Registreer je en kijk het webinar meteen!

Om Continuous Improvement te stimuleren, is het belangrijk om een gecentraliseerd team binnen jouw organisatie in te richten, het Centre of Excellence. Wat kun je voorstellen bij zo'n team en hoe optimaliseert het jouw CFO Technology landschap? Klik hier om daar een webinar over te zien. In een ander webinar legt Stephan stap voor stap uit hoe je CFO Technology op een slimme en integrale manier implementeert in jouw organisatie volgens de IBP Roadmap, klik hier.  

Auteur
Technologie
No items found.
Branche
No items found.

Bekijk het webinar direct

Vul hier je gegevens in en krijg direct toegang tot het webinar.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.