Inzicht

"Grow with SAP" uitgelegd

Er zijn veel redenen waarom je een ERP in de cloud zou kunnen overwegen en vele andere waarom je voor SAP zou kiezen, maar in deze blog bespreek ik de redenen om naar S/4HANA Public Cloud te gaan.

Een oud Zweeds gezegde stelt dat ‘geliefden vele namen hebben’, en dat zou in 2023 zeker waar kunnen zijn voor het SAP cloud ERP-aanbod, aangezien S/4HANA veel verschillende namen, smaken en verpakkingen heeft. Laten we duidelijk zijn: de nieuwste ERP-waardepropositie van SAP voor het middensegment heet Grow with SAP, een bundel van SAP-goodies gebouwd rond hetzelfde ERP dat de afgelopen jaren bekend stond als S/4HANA Cloud, Private Cloud, Public Cloud, Simple Finance en Rise with SAP, een andere bundel bedoeld voor bestaande ECC-klanten die overstappen naar S/4HANA.

Grow with SAP is voornamelijk bedoeld voor nieuwe, middelgrote klanten en heeft SAP S/4HANA Public Cloud als kern.

Grow with SAP is voornamelijk bedoeld voor nieuwe, middelgrote klanten en heeft SAP S/4HANA Public Cloud als kern. Maar het wordt ook geleverd met het Business Technology Platform voor autorisatie en integratie, SAP Build voor low-code en automatisering en een aantal financiële goodies zoals Group Reporting voor consolidatie en Advanced Financial Close om periodeafsluitingen te automatiseren. SAP heeft een duidelijke dia om te laten zien wat er in de waardepropositie zit:

Het moet een zeldzame gelegenheid zijn dat het tegenwoordig zinvol is om alleen vanwege de prijs naar SAP te kijken. "Grow with SAP" biedt enorm veel waarde en zonder in details te treden kan ik met vertrouwen stellen dat je met iets meer dan € 150.000 per jaar een bedrijf kunt runnen.

Implementatietijden worden tot een minimum beperkt door te doen wat je eigenlijk zou moeten doen bij elke ERP-implementatie

Implementatietijden worden tot een minimum beperkt door te doen wat je eigenlijk zou moeten doen bij elke ERP-implementatie, en dat is vasthouden aan de standaarden die door de ERP worden ondersteund. In SAP-taal worden deze standaarden Best Practices genoemd.

De meest eerlijke manier om dit beschrijven is dat het systeem de blauwdruk is. In plaats van aangepaste functionaliteit te bouwen die past bij een proces dat de afgelopen 20 jaar is gegroeid, raden we u aan nog eens goed te kijken en optimaal te profiteren van uw nieuwe ERP-implementatie, zodat uw bedrijf vooruit kan kijken naar de volgende 20 jaar door het adopteren van best practices en stem deze af op jouw wensen in Fit 2 Standaard workshops. De beloning is een systeem dat up-to-date en veilig wordt gehouden door SAP met flexibele moderne processen klaar voor automatisering die de basis leggen voor een connected en veerkrachtige manier van zakendoen. Alles wat echt niet past, kun je snel inbouwen in SAP Build of een ander low-code platform en koppelen via API’s, de andere hoeksteen van moderne cloud ERP’s.

Nu heb je de basis voor een bedrijf dat processen kan versnellen door middel van slimme automatisering en echt gebruik maken van de SAP Business AI-oplossingen voor zaken als het voorspellen van de klantvraag, het matchen van facturen en het opsporen van geassisteerde afwijkingen. Om er een paar voor de hand liggende te noemen.

Finext is gespecialiseerd in de volledige SAP-financiële stack bestaande uit S/4HANA Cloud (Finance-led), Group Reporting en Analytics Cloud, terwijl het samenwerkt met bewezen SAP-partners voor integratie en uitbreiding. We zijn ook een partner van internationale SAP-partners die diepgaande financiële kennis bieden, waardoor een datamodel wordt gegarandeerd waarop je kunt vertrouwen – een Single Source of Truth die de HANA-database wil zijn.

Auteur
Topic
No items found.
Branche
No items found.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.