Inzicht

Feestelijke afbeeldingen voor speciale gelegenheden in OneStream

Vorig jaar liet Ruben Cammeraat mij deze coole truc zien om je OneStream-dashboards echt te personaliseren. We gaan tijdsafhankelijke dashboard componenten maken! Een leuk voorbeeld hiervan is het toevoegen van een warme kerstmuts voor de koude december maand. Laten we er meteen in duiken.

Laten we beginnen met het maken van twee afbeeldingen. Download je favoriete foto (in mijn geval het Finext-bedrijfslogo) en een stockafbeelding van een kerstmuts. Combineer deze met behulp van uitstekende fotobewerkingssoftware zoals Microsoft Paint om de Finext+Santa-afbeelding te creëren. Dit kan natuurlijk elke andere afbeelding of combinatie zijn; gebruik hier je fantasie.

Laten we nu onze focus verleggen naar OneStream. Maak in uw werkruimte twee bestandscomponenten en upload de twee versies van afbeeldingen die u graag gewijzigd wilt zien:

  • File_Logo: Finext_Logo_RGB_Gradient geüpload
  • File_Logo_Santa: Finext_Logo_RGB_Gradient_Santa geüpload

Vervolgens hebben we wat Business Rule-logica nodig. Ik heb een Dashboard XFBR String gemaakt met de naam Finext_Img met de functie ReturnSantaIMG. Maak je geen zorgen, slechts een paar regels volstaan!

De eerste regel leest de huidige datum en tijd van de computer waarop de code wordt uitgevoerd. Voor mijn computer in december is dat maand 12. Maak nu een Dictionary voor alle maanden en een aangepaste afbeelding per maand. In mijn voorbeeld heb ik alleen voor december een aangepaste afbeelding gemaakt, maar je kunt deze aanpassen voor elk kwartaal, week, uur, minuut, enzovoort. De aangepaste afbeelding is de naam van de dashboardbestandscomponent die we eerder hebben geüpload. Maak nu een image dashboardcomponent die deze Businessrule aanroept.

En tot slot, voeg de imagecomponent toe aan het dashboard.

Laten we het resultaat eens bekijken.. De hele maand december zal dit GolfStream Cashflow Modeling-dashboard voorzien zijn van een Finext-kersthoedje! Laat het me weten als u andere afbeeldingen of usecases kent. Of als u hulp nodig heeft bij het configureren van een tijdsafhankelijk dashboardonderdeel.

Auteur
Topic
No items found.
Thema
No items found.
Technologie
Branche
No items found.