Inzicht

Dynamisch plannen in onzekere tijden met SAP Analytics Cloud

Het is een cliché: de wereld verandert steeds sneller. We roepen het al jaren en het is waar. De snelheid waarin innovaties elkaar opvolgen en daarmee de industrie op zijn kop zet, was jaar op jaar een dominante factor. Toch is het niks vergeleken bij de shock die dit jaar door onze wereld ging. De complete disruptie door de Covid-19 – uitbraak heeft de oude patronen in één klap doorbroken en de nabije toekomst is opeens meer onzeker dan ooit. Hoe kun je als financial je organisatie op koers houden in deze roerige tijden?

Dynamisch plannen

Een statisch budget voldoet al lang niet meer. Zeker nu niet. Het budget is achterhaald voor het is opgesteld. Toenemende onzekerheid vraagt om sneller inzicht in wat zich afspeelt in de business en een proces wat snelle reactie hierop ondersteunt. Dit proces is een flexibel en geïntegreerd planproces waarbij de input vanuit alle geledingen van de business komt en direct oprolt naar een totaal financieel plan. Zo’n dynamisch plan slaat bruggen tussen de silo’s in organisaties en maakt de financiële impact van wijzigingen in de business direct duidelijk.

Scenario’s als managementtool

Een dynamisch en geïntegreerd plan biedt nog een voordeel. Met behulp van zo’n planmodel kun je scenarioanalyse voor het management ondersteunen. Snel verschillende scenario’s doorrekenen zorgt ervoor dat je beter in staat bent om met de toenemende onzekerheid om te gaan. Zo zit je dichter op de bal en krijg je sneller inzicht. Dit leidt tot snellere en beter onderbouwde beslissingen.

Een dynamisch planproces

Een dynamisch planproces vraagt om een platform dat verder gaat dan gefragmenteerde spreadsheets. Er zijn verschillende oplossingen in de markt die dit soort modellen kunnen ondersteunen. SAP kiest hier voor SAP Analytics Cloud (SAC). Binnen SAC kun je gebruik maken van standaard beschikbare predictive analytics mogelijkheden samen met BI én planfuctionaliteit. Omdat het in één platform plaatsvindt is het gebruiksvriendelijker dan losse componenten. Vooral omdat het zorgt voor één overzichtelijke interface waarin alle data samenkomen.

Een dynamisch planproces vraagt om een platform dat verder gaat dan gefragmenteerde spreadsheets.

Snel van start met module-templates

Het fundament voor een dynamisch planmodel kan snel gerealiseerd worden met behulp van onze module-templates. Zo zijn er templates voor specifieke branches (o.a. retail, financial services, construction & engineering, fast moving consumer goods en education) en voor specifieke functies (marketing, sales, HR, procurement, tax). Met behulp van deze modules ben je geen maanden bezig met de implementatie, maar kun je al binnen enkele weken aan de slag met je nieuwe planmodel. Omdat SAP Analytics Cloud als een echte cloud-oplossing snel en eenvoudig beschikbaar gemaakt kan worden; kun je het dynamische planmodel snel beschikbaar stellen aan gebruikers dwars door je organisatie.

Meer weten over dynamisch plannen?

Wil je direct meer weten over dynamische plannen voor jouw organisatie dan kun je ook een één-op-één-meeting plannen met deze experts. We staan dan stil bij de specifieke vragen van jouw organisatie en we verkennen met elkaar hoe onze module-templates kunnen worden ingezet in jullie situatie.

Andere artikelen die verschenen over SAP Analytics cloud

Real-time inzicht in je cashflow met SAP Analytics Cloud

End-to-end decision making: 5 redenen om te kiezen voor SAP Analytics Cloud

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.