Wake Up: Breaking Boundaries
Event

Wake Up: Breaking Boundaries

Jouw aanwezige vakgenoten worden wakker geschud, jij toch ook?
Sprekers: Lex Hoefsloot van Lightyear & Steven Klooster van VanMoof en TravelBird
Finext bestaat 25 jaar, dat belooft wat...

Ons flagship event staat weer op de kalender! Oude bekenden weten wat dit betekent, nieuwe relaties staan voor een verrassing. Een ding is zeker: bij de Wake Up word jij als financial wakker geschud. Het thema van deze editie: Breaking Boundaries.

Vastzitten in routinematige processen, in verouderde systemen of zelfs in spreadsheets. Financials binnen veel organisaties herkennen dit. Ze dreigen de aansluiting te verliezen met wat wél werkt, in een wereld die steeds sneller veranderd. Tijd om los te breken dus. Losbreken van oude routines en vastgeroeste denkpatronen, om zo een stap vooruit te zetten. Maar hoe doorbreek je deze grenzen? En (h)erkennen we deze grenzen überhaupt wel, of is het werken vanuit onze veilige omgeving ook wel prima?

Hier gaan we, samen met onze mooiste klanten en beste partners, achter komen tijdens de Finext Wake Up: Breaking Boundaries.

Een editie met een zilveren randje: we doorbreken bij Finext namelijk dit jaar al 25 jaar grenzen!

Programma

Tijdens deze middag krijg je te maken met inspirerende keynote sprekers, verfrissende break-out sessies en actieve workshops. Je gaat naar huis met een frisse kijk op je eigen vakgebied en op de organisatie om je heen, en met de handvatten om de door jou gesignaleerde grenzen te doorbreken.

Sprekers

Lex Hoefsloot - Co-founder van Lightyear

Over breaking boundaries gesproken: Het verhaal van Lightyear zit vol met het verleggen van grenzen en doorbreken van patronen. Was dit altijd een succesverhaal? Nee, de ontwikkelaar van een consumentenauto op zonne-energie heeft zichzelf een paar jaar geleden opnieuw moeten uitvinden en heeft veel geleerd van zaken die niet goed gingen. Lex neemt je mee door de 8-jarige rollercoaster, genaamd Lightyear. Begonnen als studentenproject en op het uitgegroeid tot een bedrijf van 600 medewerkers met 200 miljoen aan investeringen opgehaald. Na de herstart in 2023 is er besloten volledig te richten op het ontwikkelen en produceren van zonnepanelen voor auto’s. Wat was succesvol, wat zijn de lessen die er te trekken zijn uit 8 jaar Lightyear? Welke lessen voor de bestuurders, welke lessen voor het ecosysteem?

Steven Klooster - voormalig CFO VanMoof & Travelbird, nu CFO Clarity AI

Steven heeft na zijn studie aan de Universiteit van Delft en later aan London Business School steeds de passie gehad om structuur te brengen bij tech groeibedrijven die grote ambities hebben. Hij is na een periode als consultant bij OC&C en investeerder bij SGCE en Warburg Pincus operator geweest bij bedrijven als Lyst, TravelBird, Bomberbot, VanMoof en nu Clarity AI, met als doel ze te laten groeien van een start-up naar een gerenommeerd bedrijf.

Steven neemt je zijn "5 lessen van een CFO bij VanMoof" mee in de groei-jaren van VanMoof. Hij vertelt over uitdagingen waar hij voor stond, die invulling die hij aan de rollen van finance heeft gegeven en de lessen die hij heeft geleerd en nog steeds toepast in zijn huidige rollen (bij start-ups). Onderwerpen die aan de orde komen zijn: het optuigen van een financiële functie, investeringen ophalen, creëren van een klimaat voor (meer en meer) data gedreven beslissingen, buiten de rol van CFO treden en schaalbaarheid. Een boeiend verhaal over het acteren in een turbulente organisatie.

Wat is de Wake Up?

De Finext Wake Up is al vanaf 2007 ons flagship event. Waar veel van onze andere bijeenkomsten specifieke thema's of technologieën als focus hebben, draait het op deze dag om de waarom. Waarom doe jij wat je doet? En waarom geloven we in datgene waar we aan werken? De naam Wake Up verraad het al: we laten ons op deze dag wakker schudden door inspirerende sprekers, interactieve workshops en persoonlijke gesprekken.

Een idee krijgen hoe een middag als deze eruit ziet? Bekijk deze aftermovie van een vorige editie:

Details

  • Datum: 13 juni 2024
  • Tijd: 13:00 - 20:00 (Eten & drinken inbegrepen)
  • Locatie: Fort Voordorp, Groenekan
  • Voertaal: Engels

Ik wil dit niet missen

Meld je aan via dit formulier. Zo ontvang je het toegangsticket voor dit evenement. We zullen je niet spammen met niet-relevante informatie.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mede mogelijk gemaakt door:
Goud
No items found.
Zilver
No items found.
Brons
No items found.