Sander Rutten
Verhalen van Finexters
Sander
Rutten
Waarom Sander nooit een doorsnee dag heeft.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag en de ander al jaren werkervaring, maar allemaal consultant en allemaal continu bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en van elkaars vakmanschap. Maar wie zijn deze ‘Finexters’ en wat doen zij nou precies als consultant? Dat kunnen zij natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen Sander Rutten, Lead consultant, naar zijn ervaringen.

Sander Rutten werkt als lead consultant voor het OneStream-team. En dat is allesbehalve saai. ‘De ene keer ben ik in gesprek met een klant, het volgende moment analyseer ik duizenden regels code.’

"De ene keer ben ik in gesprek met een klant, het volgende moment analyseer ik duizenden regels code."

“Mijn baan is tweeledig”, vertelt Sander. “Als lead consultant ben ik de trekker van het OneStream-team, en daarnaast ben ik eindverantwoordelijk voor de inhoudelijke oplevering van projecten bij klanten.” Hij legt uit wat dit in de praktijk betekent: “Ik voer gesprekken met de opdrachtgever en zorg ervoor dat het team, inclusief mezelf, de juiste kwaliteit levert en de juiste stappen onderneemt om het beste eindresultaat te bereiken. Uiteraard doe ik dit altijd in samenwerking met onze projectmanagers.”

Altijd anders

Sander werkt dus altijd projectmatig, waardoor een doorsnee werkdag voor hem eigenlijk niet bestaat. “In elke fase van een project is mijn rol weer anders. Ik kan achtereenvolgens bezig zijn met het doorgronden van klantvragen, het begeleiden van collega's of ik zit zelf achter de knoppen. Wel heb ik altijd hetzelfde doel voor ogen: eenvoudige oplossingen bedenken voor complexe problemen.” Los van het projectwerk, richt Sander zich ook op interne taken. “Dan ligt mijn focus op het team en sales, en ik werk natuurlijk aan mijn eigen professionele ontwikkeling.”

Grondige kennis en goed communiceren

Lead consultant is een veelzijdige baan, waarvoor je wel wat specifieke kennis en ervaring in huis moet hebben. "Voor mijn rol zijn diepgaande kennis van EPM-tools en goede communicatievaardigheden essentieel,” legt Sander uit. “De tools en oplossingen kunnen soms complex zijn, toch moet je in staat zijn om klantvragen helder en eenvoudig te beantwoorden en gesprekken te voeren op zowel globaal als detailniveau.” Ook een pragmatische en oplossingsgerichte aanpak zijn belangrijk, benadrukt hij. “OneStream biedt tal van mogelijkheden, maar niet alles wat de klant in gedachten heeft, is altijd de beste aanpak. Het draait om het vinden van de meest praktische oplossing en optimaal gebruikmaken van het platform.”

Nooit saai

De baan van Sander is allesbehalve eentonig. “De ene keer ben ik in gesprek met een klant, het volgende moment analyseer ik duizenden regels code om een fout op te sporen. Die afwisseling is precies wat ik zoek in mijn werk.” Daarnaast laat Sander weten dat samenwerken in een team voor hem een must is. “Dat maakt zelfs de meest saaie taken leuk.”

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Over Finext als werkgever zegt Sander het volgende: “Werken bij Finext betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt. De organisatie is plat, de cultuur informeel. Als werknemer krijg veel vrijheid, maar met die vrijheid komt ook verantwoordelijkheid. Ben je ergens ontevreden over? Los het maar op! Heb je een goed idee? Voer het maar uit! Dat vind ik heel prettig.” Sander is daarom blij dat hij twee jaar geleden koos voor Finext. “Ik werk hier met veel plezier!"

“Werken bij Finext betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt. De organisatie is plat en de cultuur informeel."
Ook interessant

Meer verhalen

Sander Rutten
Waarom Sander nooit een doorsnee dag heeft.
Themes
Technologies
Branches
Mischa Wijsman
Waarom Mischa zo blij wordt van praktische oplossingen.
Themes
Technologies
Branches
Mark Bik
Waarom Mark geen 9-tot-5-baan wil.
Themes
Technologies
Branches