Mohamed Boudal
Verhalen van Finexters
Mohamed
Boudal
Waarom Mohamed zich bij Finext thuis voelt.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag en de ander al jaren werkervaring, maar allemaal consultant en allemaal continu bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en van elkaars vakmanschap. Maar wie zijn deze ‘Finexters’ en wat doen zij nou precies als consultant? Dat kunnen zij natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen Mohamed Boudal, junior consultant, naar zijn ervaringen.

Mohamed is als stagiair bij Finext begonnen en daarna als junior binnen het Traineeship verdergegaan. “Als consultant kom je bij verschillende organisaties, met verschillende manieren van werken. Dat vind ik interessant om te zien.”

Keuze tussen Finext en Big4

Voor zijn stage kon Mohamed kiezen tussen Finext en een van de Big4-bedrijven. “Die keuze was snel gemaakt: hier kan ik me veel meer ontwikkelen. Ik was bijvoorbeeld al vanaf het begin van mijn stage bij klanten aan de slag. Zo kan ik meteen impact maken in mijn interessegebied.”

Terugkijkend vindt Mohamed dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. “Je krijgt hier veel vrijheid en daarbij hoort dat je zelf verantwoordelijkheid moet nemen. Dat haalt veel in je naar boven.”

“Je krijgt hier veel vrijheid en daarbij hoort dat je zelf verantwoordelijkheid moet nemen. Dat haalt veel in je naar boven.”

Focus op consolidatie-projecten in CCH Tagetik

Uit de verschillende Performance Management-software die Finext implementeert, heeft Mohamed gekozen voor CCH Tagetik. Ook die keuze was makkelijk, vertelt Mohamed lachend: “Ik heb mijn afstudeerstage bij het Tagetik-team gedaan. Daar had ik het zo naar mijn zin, dat ik niet eens naar andere teams heb gekeken.”

Daarbij ligt de focus van Mohamed op consolidatie-projecten. “Dit soort projecten interesseert mij het meest. Consolidatie en reporting heeft de meeste raakvlakken met mijn studie finance & control, dus dat sluit mooi aan.”

Uiteenlopende dagen

Elke dag is anders als consultant, en dat geldt ook voor Mohamed. “Ik heb hele uiteenlopende dagen. Soms ben ik met klanten aan in gesprek over een vraagstuk, soms ben ik een hele dag zelfstandig in de software aan het bouwen.”

Mohamed vindt allebei de kanten leuk. “Ik vind het fijn als ik productief in de tool bezig ben. Aan de andere kant vind ik de gesprekken met klanten ook interessant. Bijvoorbeeld als een klant nog niet zoveel van Tagetik weet, en ik dan een complex onderwerp zo kan presenteren aan de klant dat die er heel enthousiast van wordt. Daar krijg ik veel energie van.”

Ook de klanten van het CCH Tagetik-team binnen Finext zijn uiteenlopend: van grote multinationals tot kleinere Nederlandse bedrijven.

Ontwikkelen vakmanschap

Binnen het Finext Traineeship is veel aandacht voor het ontwikkelen van vakmanschap – zowel softe als harde skills. “Dat gaat best snel, zowel de persoonlijke als de technische software skills,” vertelt Mohamed.

“De persoonlijke skills ontwikkelen we bijvoorbeeld door trainingen over persoonlijke effectiviteit. Daarbij gaat het niet alleen om de vraag ‘hoe kan ik mijn slechte punten verbeteren’, maar juist ook om de vraag ‘hoe kan ik mijn goede punten nog beter maken.’ Die insteek helpt trouwens ook bij het ontwikkelen van de technische software skills,” legt Mohamed uit.

Daarbij is er volop ruimte om jezelf te zijn. Dat past bij de principes van Mohamed: “Blijf jezelf, in elke situatie of omgeving. Ook bij een directeur hoef je je niet anders voor te doen. Mensen waarderen het als je jezelf blijft. Zowel in privé-situaties als professioneel.”

"Die vrijheid in ontwikkeling is uniek, dat hebben niet veel bedrijven – vaak is er een vaste loopbaanroute. Hier bepaal je dat zelf.”

Bepaal je eigen tempo

Mohamed kan het iedereen aanraden om bij Finext te werken. “Om de vrijheid die je krijgt, maar ook omdat je je eigen tempo kunt bepalen. Je hoeft niet in een rechte lijn te groeien, maar je bepaalt je eigen tempo en kunt daarbij zoveel initiatief nemen als je wilt. Als je je wat meer op de achtergrond wilt houden, dan is dat ok, maar als je veel initiatief wilt nemen, dan is daar alle ruimte voor.”

Die vrijheid in ontwikkeling is uniek, vindt Mohamed: “Dat hebben niet veel bedrijven – vaak is er een vaste loopbaanroute. Hier bepaal je dat zelf.”

Ook interessant

Meer verhalen

Boris Pejcic
Waarom Boris elke dag stappen zet.
Themes
Technologies
Branches
Daphne van der Vorm
Waarom Daphne elke dag vooruitgang wil boeken.
Themes
Technologies
Branches
Maaike Brouwer
Waarom Maaike al meer dan 10 jaar bij Finext werkt.
Themes
Technologies
Branches