Maaike Brouwer
Verhalen van Finexters
Maaike
Brouwer
Waarom Maaike al meer dan 10 jaar bij Finext werkt.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag, en de ander al jaren werkervaring. Maar allemaal consultant en allemaal bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en elkaars vakmanschap. Wie zijn deze ‘Finexters’ en wat doen zij precies? Dat kunnen ze natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen het aan Onestream Consultant Maaike Brouwer.

OneStream

Tienjaar geleden kwam ik in dienst bij Finext. Ik ging als trainee consultant aan de slag in het Oracle-team, met software die zich toespitst op plannen en budgetteren. Na een paar jaar was ik toe aan iets anders. Ik ging in de organisatie eens om me heen kijken en kwam terecht in het OneStream-team. Dit betekende een aanzienlijke uitbreiding van mijn takenpakket: OneStream is breder inzetbaar. Nu houd ik me voornamelijk bezig met consolidatie, businessplanning en ESG.  

Tastbaar

Werken bij Finext is heel afwisselend. Momenteel zit ik bij vier verschillende klanten voor uiteenlopende projecten. Ik vind het heel leuk om te werken bij bedrijven die iets tastbaars doen of maken, zoals de logistiek of retail. Het is gewoon fijn om direct te zien waar je het voor doet. Zo zat ik bij Action bijvoorbeeld pal naast het distributiecentrum. Ik zag de vrachtwagens laden en lossen, terwijl ik bezig was het proces efficiënter in te richten. Ja, dat is gewoon heel gaaf! Daarnaast geldt voor mij: hoe complexer de opdracht, hoe beter. Het geeft me een goed gevoel ingewikkelde problemen om te zetten in een simpele, werkbare oplossing.  

Kilimanjaro

Alsconsultant zit je veel in je hoofd, ik vind het daarom fijn om na werktijd iets heel anders te doen, iets fysieks, zoals motorrijden of bergbeklimmen, bijvoorbeeld. Een paar jaar geleden heb ik voor het goede doel de Kilimanjaro beklommen. Een pittige en onvergetelijke ervaring. En hoewel het iets heel anders is, zie ik toch overeenkomsten met mijn werk als consultant. De berg als probleem van de klant, de route als plan, de hoogtestages als testfases, en uiteindelijk natuurlijk het bereiken van de top als het resultaat.

Successen vieren

Na tien jaar Finext ben ik nog lang niet uitgekeken. Zeker niet! Ik werk met toffe, ambitieuze collega’s waar ik elke dag veel van leer, en de cultuur is gewoon goed. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor ontspanning. Want het ultieme doel van alle Finexters is natuurlijk om de klant blij te maken. Als dat is gelukt, staan we daar altijd even bij stil. Kortom: we vieren onze successen, en daar ben ik het helemaal mee eens.

Ook interessant

Meer verhalen

Mirjam Vermaas
Waarom geen dag hetzelfde is voor Mirjam.
Themes
Technologies
Branches
Boris Pejcic
Waarom Boris elke dag stappen zet.
Themes
Technologies
Branches
Suzanne Redert
Waarom Suzanne graag het overzicht bewaart.
Themes
Technologies
Branches