Job Hakkert
Verhalen van Finexters
Job
Hakkert
Waarom Job altijd vol energie zit.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag, en de ander al jaren werkervaring. Maar allemaal consultant en allemaal bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en elkaars vakmanschap. Wie zijn deze ‘Finexters’ en wat doen zij precies? Dat kunnen ze natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen het aan Job Hakkert, CCH Tagetik consultant.

Hard rennen

Job werkt ruim zes jaar bij Finext. Hij begon als junior consultant CCH Tagetik, en is inmiddels doorgegroeid naar de rol van senior. “Vier dagen per week werk ik voor klanten, de vijfde dag heb ik ruimte voor mijn interne taken.” Hij is voor zijn team samen met een collega verantwoordelijk voor de marketing, en daarnaast ook teamlead. “Dat betekent dat ik eerste aanspreekpunt ben en het voortouw neem als er iets moet gebeuren.” Job legt uit: “Bij Finext werken we met zelfsturende teams, er zijn geen leidinggevenden. Dat vind ik heel prettig: hoe meer verantwoordelijkheid en vrijheid ik krijg, hoe harder ik ga rennen.”

"Hoe meer verantwoordelijkheid en vrijheid ik krijg, hoe harder ik ga rennen.”

Zelfstandig werken

En hard rennen doet Job zeker. Hij werkt op dit moment voor drie verschillende klanten. “Ik vind het fijn om net iets meer afstand te hebben tot de organisatie waarvoor ik werk. Als je ergens fulltime zit, wordt het lastiger om in je adviserende rol te blijven.” Job helpt zijn klanten bij het automatiseren en verbeteren van consolidatieprocessen met CCH Tagetik, en implementeert modules om financiële planning te automatiseren en te verbeteren. “Ik vind het heel gaaf om zelfstandig projecten te doen. Dat een team ter plekke aan iets bouwt, en ik een coachende, adviserende rol heb en de lastige vraagstukken oplos.”

Vrienden

Waar Job ook veel energie van krijgt, is werken met zijn Finext-collega’s. “Ze zijn inmiddels ook een beetje mijn vrienden geworden”, vertelt hij. “Laatst hadden we bijvoorbeeld onze jaarlijkse ‘mega-BP-meeting’. Dan bespreken we met ons team doelen voor het komende jaar. Niet alleen nuttig, maar ook gewoon heel erg gezellig. Op zulke dagen vliegt de tijd, ik zou dan makkelijk tot in de late uurtjes door kunnen gaan.” Job ziet zichzelf daarom niet snel vertrekken naar een andere werkgever. “Ik heb het gewoon enorm naar mijn zin. Bovendien weet ik niet of het me nog lukt om in een organisatie met een meer traditionele structuur te werken. Toestemming vragen aan een manager? Daar kan ik me niets bij voorstellen.”

“Mijn Finext collega's zijn inmiddels ook een beetje mijn vrienden geworden”.
Ook interessant

Meer verhalen

Sander Rutten
Waarom Sander nooit een doorsnee dag heeft.
Themes
Technologies
Branches
Mischa Wijsman
Waarom Mischa zo blij wordt van praktische oplossingen.
Themes
Technologies
Branches
Mark Bik
Waarom Mark geen 9-tot-5-baan wil.
Themes
Technologies
Branches