Ivaylo Gerasimov
Verhalen van Finexters
Ivaylo
Gerasimov
Waarom Ivaylo elke dag weer wordt uitgedaagd.

We zijn bekend dankzij onze vakmensen, de Finexters. De een net een maand aan de slag, en de ander al jaren werkervaring. Maar allemaal consultant en allemaal bezig met het ontwikkelen van hun eigen, en elkaars vakmanschap. Wie zijn deze ‘Finexters’ en wat doen zij precies? Dat kunnen ze natuurlijk het beste zelf vertellen. We vragen het aan Ivaylo Gerasimov, consultant voor het CCH Tagetik Team.

Afwisseling

“Ik houd van afwisseling. Zowel privé als zakelijk”, vertelt Ivaylo. “Op dit moment werk ik bijvoorbeeld voor vijf verschillende klanten. Elke dag is anders. De ene keer werk ik thuis en ga ik helemaal op in de techniek, de andere dag voer ik op locatie adviesgesprekken met de klant.” Hij vervolgt: “En als ik vrij ben, spreek ik af met mijn vrienden of ga ik sporten. Ik doe van alles: van hiken in Bulgarije tot bootcampen op het Scheveningse strand.”

Geen voorkeur

Ivaylo is sinds 2021 in dienst bij Finext. Hij werkt veel aan consolidatie-en ESG-oplossingen, planning en budgetting. Zijn opdrachtgevers zitten overal. Zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Een voorkeur voor een brancheheeft hij niet. “Ik vind mijn werk altijd uitdagend. Zowel inhoudelijk als inde samenwerking met steeds weer andere mensen.” Vooral dat tweede is onmisbaar in zijn rol. “De techniek kun je altijd leren, maar samenwerken, goed communiceren, omgaan met anderen, dat moet gewoon in je zitten.”

Verantwoordelijk

Als senior consultant is Ivaylo verantwoordelijk voor de gang van zaken tijdens een project. “Ik ben het aanspreekpunt voor de klant, ga in gesprek en geef adviezen over de beste oplossingen. Daarnaast begeleid ik ook junior en medior collega’s, en natuurlijk ook de medewerkers van de organisatie waarvoor we de opdracht doen.” Ivaylo legt uit: “Zij moeten ten slotte goed met de tool overweg kunnen. Ook als wij er niet meer zijn.”

Samen en toch solistisch

“Werken bij Finext is anders dan anders”, vervolgt Ivaylo. “Aan de ene kant werk je altijd samen, aan de andere kant ben heel solistisch. Je bepaalt je eigen agenda, de teams zijn zelfsturend en er is geen leidinggevende die je controleert. Dat kan lastig zijn voor nieuwe collega’s, of voor mensen die meer sturing nodig hebben.” Ivaylo zelf heeft er geen problemen mee. Integendeel. “Ik vind de vrijheid heerlijk. Tuurlijk, ik worstel weleens meteen probleem, maar staat er altijd een collega klaar om te helpen. Nee, ik zou echt niet anders willen.”

Ook interessant

Meer verhalen

Boris Pejcic
Waarom Boris elke dag stappen zet.
Themes
Technologies
Branches
Daphne van der Vorm
Waarom Daphne elke dag vooruitgang wil boeken.
Themes
Technologies
Branches
Maaike Brouwer
Waarom Maaike al meer dan 10 jaar bij Finext werkt.
Themes
Technologies
Branches