Inzicht

Het perfectioneren van Tax Provisioning bij Van Lanschot Kempen met CCH Tagetik

Samen met onze partner Taxvibes werden we uitgenodigd voor de eerste aflevering van Wolters Kluwer's nieuwe podcastserie "Finance Innovation Insiders, Insider's Guide to Digital Transformation". Dit maakt deel uit van een zesdelige serie gepresenteerd door CCH Tagetik, de Enterprise Performance Management (EPM) software van Wolters Kluwer. In deze podcasts worden partners en klanten van CCH Tagetik uitgenodigd om te praten over hoe ze hun digitale transformatie mogelijk maken. In deze aflevering praten we over het perfectioneren van Tax Provisioning bij Van Lanschot Kempen.

Druk als gevolg van toenemende rapportageverplichtingen

Vandaag de dag worden veel multinationals geconfronteerd met de uitdaging om te voldoen aan voortdurend toenemende rapportage vereisten als gevolg van nieuwe regels en voorschriften. Deze aanvullende vereisten komen bovenop bestaande tijdrovende activiteiten zoals tax provisioning. In de afgelopen jaren is er een verschuiving geweest naar meer transparantie. Rapportageverplichtingen zoals (publieke) Country-by-Country Reporting (CbCR), ESG (environmental, social en governance), de Global Reporting Initiative (GRI) en het Total Tax Contribution Framework leggen nog meer druk op tax- en financiële teams.

Automatiseer en vereenvoudig rapportageprocessen

Op dit moment pakken veel multinationals deze rapportageverplichtingen nog steeds aan met uitgebreide Excel-spreadsheets. Gegevens worden vaak verzameld bij de financiële afdeling en handmatig overgezet naar deze spreadsheets. Dit is een tijdrovend en foutgevoelig proces dat vaak binnen een beperkte tijdsperiode moet worden uitgevoerd, wat grote druk legt op tax teams. Door gebruik te maken van EPM-oplossingen zoals CCH Tagetik kunnen deze processen worden geautomatiseerd en vereenvoudigd.

Het perfectioneren van Tax Provisioning bij Van Lanschot Kempen

Van Lanschot Kempen wilde hun tax processen naar een hoger niveau tillen. Vóór de veranderingen vertrouwden ze voornamelijk op Excel voor hun tax berekeningen. Met de opzet van CCH Tagetik voor consolidatie door Finext had Van Lanschot Kempen al een perfect platform om de tax provisioning module op te zetten. Het gebruik van het Taxvibes tax provisioning template zorgde voor een snelle implementatie die voldoet aan internationale rapportagestandaarden.

Het resultaat is een eenvoudigere en snellere manier om het maandelijkse belastingvoorzieningsproces uit te voeren. Met slechts één bron van waarheid biedt het systeem nauwkeurigere berekeningen die geautomatiseerd zijn en daardoor minder foutgevoelig. Omdat het systeem toegang heeft tot meer gegevens, kunnen er aanvullende rapportages worden gemaakt om belanghebbenden te informeren, waardoor Van Lanschot Kempen wordt voorbereid op huidige en toekomstige rapportagevereisten.

Luister naar de podcast

Luister naar de podcast om meer te weten te komen:

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.