Inzicht

Meer finance gereedschap in "Grow with SAP"

SAP maakt serieus werk van het bedienen van bedrijven in het middensegment. Dit doen ze aan de hand van een nieuwe commerciële bundel, genaamd "Grow with SAP". Deze bundel werd in 2023 gelanceerd en bestaat uit twee versies: de basisvariant en de premiumvariant. In de premiumvariant wordt het een en ander gewijzigd. We zetten het in dit artikel voor je uiteen.

Wat is “Grow with SAP”?

Grow with SAP is een bundel van SAP-software en services, gericht op bedrijven in het middensegment die nog geen SAP of cloud ERP gebruiken. Er zit zo’n beetje alles in wat je nodig hebt voor een succesvolle en snelle implementatie, denk aan standaard processen, low-code/no-code omgeving voor aanpassingen, Group Reporting, Advanced Financial Close en nu ook SAP Analytics Cloud Planning. Een uitgebreidere uitleg over Grow with SAP vind je op deze webpagina.

Wat is er veranderd?

Zoals door SAP aangekondigd tijdens onze SAP Close-up in December is er voor 2024 is een nuttige wijziging aangebracht aan de inhoud van de premiumversie van dit pakket, namelijk het opnemen van SAP Analytics Cloud Planning. Hiermee kunnen SAP-gebruikers, zonder extra kosten, onder andere gebruik maken van voorspellende analyses en machine learning, op basis van gegevens in S/4HANA. SAP Analytics Cloud is vooral handig in combinatie met S/4HANA vanwege de verbinding tussen planning en actuele cijfers, automatische allocaties en de financiële analysedashboards.

In de praktijk

De premiumbundel van Grow with SAP zal financial planning en consolidation verder versoepelen. Local accounting cijfers vanuit de ERP kunnen geconsolideerd worden in Group Reporting en dan gebruikt worden om corporate en lokale cijfers te rapporteren in Analytics Cloud.

Wanneer je begint met de planning cyclus start je met de actuals. In Analytics Cloud maak en beheer je de verschillende planning, budget en forecast versies op een gebruikersvriendelijke manier. Als je business allocations of verschillende driver scenarios nodig hebt, kun je daarvoor nu automatic allocations, value tree drivers, data actions en stories gebruiken. Deze local planning cijfers kunnen naar Group Reporting geëxporteerd worden en daar geconsolideerd worden voor Analytics Cloud. Op deze manier kun je zowel corporate als local planing direct met actuals vergelijken op een “Single Source of Truth”.

De uitbreiding met deze integratie heeft Finext ertoe gebracht zich te specialiseren in de financiële stack van SAP. Door in planning, consolidatie en accounting te werken met hetzelfde datamodel brengen we nog meer vertrouwen naar je “Single Source of Truth” in S/4HANA.

Finext is SAP-partner voor S/4HANA Cloud, Group Reporting en Analytics Cloud – en met onze partners dekken we het volledige Grow with SAP-pakket af, inclusief geautomatiseerde datamigratie en -validatie, volledig projectbeheer en de implementatie van (Cloud) ERP.

Meer weten over Grow with SAP?

Registreer je voor de SAP Close-up op 23 Mei 2024 voor de laatste informatie over SAP Cloud Finance en een gezellige borrel met de experts van Finext, SAP en onze partners. Via deze webpagina vind je meer informatie en kun je je direct aanmelden.