Inzicht

Dit moet je weten over de overstap van SAP ECC naar SAP S/4HANA

Ben je bezig met de overstap van SAP ECC naar SAP S/4HANA? Ontdek hoe je deze migratie soepel kunt laten verlopen en hoe Finext je hierbij kan helpen.

Waarom nu beginnen?

In 2027 stopt SAP de ondersteuning voor ECC. Hoewel deze deadline misschien wordt uitgesteld, is het toch verstandig om nu al te beginnen met het onderzoeken en voorbereiden van de overstap naar SAP S/4HANA. Het migratieproces kost tijd en zorgvuldige planning om soepel te verlopen. Door nu alvast een start te maken, kun je onvoorziene complicaties voorkomen en is een succesvolle migratie verzekerd.

Knelpunten bij de overstap

Bij elke implementatie van S/4HANA komen verschillende knelpunten om de hoek kijken. Een van de grootste uitdagingen is het vinden van gekwalificeerde professionals met ervaring. Daarnaast is de complexiteit van het migreren van data en aangepaste code een struikelblok.

Oplossingen voor een soepele overstap

Gelukkig zijn er oplossingen die kunnen helpen bij het verminderen van deze knelpunten en het besparen van kosten. Door gebruik te maken van de juiste tools en oplossingen, zoals custom-code analyse en automatisering van datamigratie en data validatie, kan het migratieproces versneld en vereenvoudigd worden. Het is zelfs mogelijk om een S/4HANA demo met je eigen data te krijgen om de mogelijkheden te verkennen en het proces nog verder te stroomlijnen.

Ontdek hoe Finext kan helpen

Finext werkt nauw samen met partners zoals Cognitus, een specialist op het gebied van SAP-transformaties. Samen bieden we geavanceerde tools en expertise om het migratieproces naar SAP S/4HANA soepel te laten verlopen. Als lokale partner blijft Finext jouw aanspreekpunt in Nederland en zorgen onze financiële experts ervoor dat de ERP perfect aansluit op jouw EPM-behoeften.

Meer weten? Meld je aan!

Wil je meer weten over de meerwaarde van Finext en hoe we je kunnen helpen bij de overstap naar SAP S/4HANA? Bezoek dan ons evenement 'SAP Close Up 2024' in mei bij Finext in Delft, of neem contact op met Dennis Onstenk voor meer informatie.

Over Finext en Cognitus

Finext is al sinds 1999 gespecialiseerd in consolidatie en financiële planning, en sinds 2023 ook in financiën binnen S/4HANA. Cognitus heeft zich sinds 2002 toegelegd op het implementeren van SAP ERP-oplossingen en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die gespecialiseerd is in SAP-implementaties.

Auteur
Topic
No items found.
Thema
No items found.
Branche
No items found.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.