Inzicht

5 Manieren om jouw consolidatieproces te verbeteren

Het consoliderenvan financiële gegevens is super belangrijk voor bedrijven. Maar hey, laten weeerlijk zijn, het kan een behoorlijke pain in the neck zijn. Van foute data totingewikkelde intercompany deals, het kan een rommeltje worden. Gelukkig zijn ermanieren om het allemaal wat soepeler te laten verlopen:

1. Bye Bye Foute Data

Koppel je tools direct aan je bronsystemen. Geen gedoe meer met handmatige aanpassingen. Zo krijg je je trial balance veel sneller en zonder gedoe binnen. Met periodiek gebruik van goede overzichten leer je periode na periode je hele organisatie om beter te boekhouden: een strakke finance afdeling kan op dag 1 de geconsolideerde Trial Balance wel inzichtelijk hebben.

2. Keep it Simple met Intercompany

Intercompany transacties kunnen een hoofdpijn veroorzaken. Automatiseer het proces en stop met overmatig gebruik van Excelfiles op de shared drive. Als je nou je accounting manual direct in je workflow verwerkt worden mensen niet alleen geholpen om te weten in welke volgorde ze dingen moeten doen, maar worden ze ook met elke stap in het proces begeleid.

3. Automatiseer je eliminaties

Weg met die handmatige invoer! Automatiseer je eliminatie journals en je consolidaties gaan als een speer. Geen tijd meer verspillen aan eindeloze Excel-sheets of 14-kolommen-papier. Die tijd is nou wel voorbij toch?

4. Rapporteer Flexibel

Geef je financiële team de mogelijkheid om snel verschillende inzichten te krijgen. Flexibel rapporteren betekent dat je snel kunt reageren op de veranderende behoeften van jouw CFO.

5. Check je Audit Trail

Voor betrouwbare rapportages is het essentieel om elke stap te kunnen volgen. Moderne tools hebben gelukkig uitgebreide audit trails, zodat je precies kunt zien wie wat heeft gedaan en wanneer. Waar komt deze specifieke mutatie in de financiële vaste activa vandaan? Gewoon: ingevuld op 8 april om 09:15 door Jeroen Beentjes. Zo simpel kan het zijn.

Door deze slimme strategieën toe te passen, kun je je consolidatieproces gladstrijken, de precisie verhogen en kostbare tijd en energie besparen. Met een gestroomlijnd consolidatieproces kun je je richten op het maken van slimme, data-gedreven beslissingen en het stimuleren van groei en succes. Wij zien in de markt steeds meer gebruik van Fluence Technologies om deze doelen te bereiken. Ook benieuwd hoe jouw organisatie de volgende stap richting een moderne en volwassen finance afdeling kan maken? Klik op onze namen om met ons in contact te komen of schrijf je in voor onze aankomende Fluence Close-Up, die link vind je hieronder!

Auteur
Technologie
Branche
No items found.

Ja, ik wil ook naar de Fluence Close-Up 2024!

Eind 2024 organiseren we de Fluence Close-Up: het evenement om met andere Fluence gebruikers te sparrren en meer te leren over nieuwe ontwikkelingen. De datum is nog niet gepland, maar je kan je interesse wel alvast opgeven met de knop hieronder.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.