Inzicht

2 jaar NUX in Anaplan

Het is alweer 2 jaar geleden dat we de NUX (nieuwe user experience) in Anaplan hebben gepresenteerd. Sinds die tijd zijn er veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd, waardoor de gebruikerservaring voortdurend evolueert/verbetert, en zelfs de NMX (nieuwe modelbuilder experience) is gearriveerd. Maar waar staan we nu? Tijd om te evalueren.

Enkele overgangsfeiten

90% van onze klanten zijn met onze hulp overgestapt op de Anaplan NUX en 100% van onze nieuwe klanten zijn in NUX begonnen. Deze maand (22 november) heeft Anaplan de NMX (model back-end) ingesteld als de standaard modelbouw ervaring voor al hun klanten. In de afgelopen 2 jaar hebben we veel van onze klanten geholpen bij de overgang naar NUX. Slechts een handvol klantmodellen is nog niet gemigreerd, maar als het aan ons ligt, gaat dat binnenkort veranderen.

Want:

  • Intuïtieve en duidelijkere dashboards
  • Betere pivot-, filter- en exportopties
  • Grotere onafhankelijkheid van teams door persoonlijke pagina's
  • Pagina selectors gecentraliseerd bovenaan de pagina voor alle grids
  • Verversen niet meer nodig

De perfecte verandering?

Natuurlijk zijn er, zoals met alle nieuwe dingen, dingen waar we aan moeten wennen en die gewoon verbeterd kunnen worden. Het grootste verbeterpunt dat we terugkrijgen van onze klanten is dat de ruimte op een pagina niet efficiënt wordt gebruikt. De dashboards zijn makkelijker voor de ogen, maar het nadeel is dat er minder informatie kan worden weergegeven. Dit zou verbeterd kunnen worden door paginabouwers meer flexibiliteit te geven bij het aanpassen van de breedte en hoogte van kolommen.

Ook is niet alle functionaliteit uit de oude UX al terug te vinden in de NUX. Zo kunnen lijsten niet gepubliceerd worden en werkt de branche copy-functie nog niet. Gelukkig is Anaplan de NUX-functionaliteit snel aan het verbeteren. Wat is er het afgelopen jaar verbeterd en welke verbeteringen komen eraan?

Recente verbeteringen Anaplan NUX

  • Gesynchroniseerd scrollen voor verschillende elementen binnen het dashboard
  • Tekst in kaarten kan worden gewijzigd binnen de kaart zelf en kan ook worden opgemaakt. Bovendien kan tekst ook dynamisch worden gemaakt
  • Markeringen in grafieken kunnen worden verwijderd
  • Samenwerkingsfunctionaliteit in de managementrapportagemodule

Aankomende verbeteringen

De "klikbaarheid" van actieknoppen triggeren met (formulegestuurde) booleans (enorme verbetering in workflowfunctionaliteit).

En nog veel meer. Wilt u op de hoogte blijven? Word lid van de Anaplan Community voor de nieuwste releases.

Concluderend kunnen we zeggen dat de basis zeer solide is en dat de manier van werken veel prettiger, schoner en gebruiksvriendelijker is dan in de oude UX. Samen met onze klanten blijven we streven naar verbeteringen, maar in de wetenschap dat Anaplan zich snel blijft ontwikkelen, denken we dat de overstap naar de NUX van grote toegevoegde waarde is!

Ook overstappen naar de NUX (of zelfs naar Anaplan)?

Neem dan contact met ons op.

Auteur

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.