Inzicht

Finext en Taxvibes ontwikkelen Corporate Tax Reporting app in Anaplan

Nieuwe plannings- en modelleringstool om de groeiende eisen aan fiscale omgeving te ondersteunen.

Corporate tax reporting wordt geconfronteerd met een aantal trends. De roep om meer transparantie, de groei van duurzaamheidsverslaggeving en aanstaande wetgeving zoals country-by-country reporting vragen om gedetailleerde fiscale informatie. Specialisten van Finext en TaxVibes hebben hiervoor een specifieke tax reporting app ontwikkeld op Anaplan’s cloud-based plannings- en modelleringsplatform. Anaplan combineert een krachtige plannings- en modelleringsengine met samenwerking in de cloud en een eenvoudige interface voor zakelijke gebruikers. Anaplan klanten kunnen uit meer dan 100 pre-built planning apps kiezen in de Anaplan App Hub, of gemakkelijk hun eigen apps bouwen. De nieuwe fiscale rapportage app is beschikbaar op de Anaplan App Hub en stelt bedrijven in staat om fiscale informatie op een effectieve en gebruiksvriendelijke manier te rapporteren.

Het vakgebied van corporate tax reporting is aan het veranderen. “Er spelen tegelijkertijd een aantal grote veranderingen,” zegt Patrick van Gerven van Taxvibes. “Allereerst treedt er nieuwe wetgeving in werking, zoals country-by-country reporting voor multinationals. Ten tweede is er een groeiend publiek bewustzijn rondom belastingen, gecombineerd met een toename van duurzaamheidsverslaggeving. Dit leidt tot meer transparantie over de fiscale principes, fiscale gegevens en de betaalde belastingen per land.” Om deze trends te beantwoorden hebben organisaties behoefte aan een gedetailleerd, actueel en accuraat inzicht in de fiscale positie per entiteit en per land.

Effectief fiscaal proces

De technologie rondom tax reporting wordt steeds belangrijker. De nieuwe toepassing zorgt voor een soepel en effectief fiscaal proces, bovendien kun je de fiscale applicatie integreren met de bestaande Performance Management applicaties, om zo betrouwbare fiscale gegevens vanuit de hele organisatie te verzamelen.

In de cloud

De nieuw ontwikkelde tax app is gebouwd op Anaplan’s cloud platform, waardoor de informatie via een eenvoudige interface altijd en overal toegankelijk is. “Dit zorgt ervoor dat tax managers toegang hebben tot dezelfde up-to-date cijfers als financiën,” zegt Marco van Oosterhout, Managing Director van Anaplan Benelux. “Het is gebruiksvriendelijk en flexibel, waardoor juridische of organisatorische wijzigingen gemakkelijk door te voeren zijn.”

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.