Inzicht

De 7 must haves in de OneStream Market Place

De OneStream Market Place bevat veel oplossingen, waardoor het platform voor bijna iedereen geschikt is. Een breed scala aan zakelijke doelen en vereisten kan worden bereikt met deze oplossingen, wat geweldig is. Maar zoveel keuze kan ook een beetje overweldigend zijn. Hoe kies je de juiste? Welke oplossingen helpen je om het meeste uit je OneStream platform te halen? Marc Roest deelt de 7 oplossingen in de Market Place die je niet mag missen.

Als je door de Market Place bladert en met de oplossingen werkt, zijn er  een paar oplossingen die eigenlijk in elke applicatie zouden moeten zitten. Naar mijn mening zijn dit de 7 must haves:

1. Excel Add-In Installer (PV430-SV100)

De OneStream Excel Add-in is een geliefde en veelgebruikte uitbreiding op het platform. Financiële gebruikers weten hoe ze met Excel moeten werken en kunnen eenvoudig gegevens uit uw OneStream applicatie integreren in hun rapportages, waardoor één versie van de waarheid door de hele organisatie wordt gebruikt. Echter, de Excel add-in is een stand-alone installer die is opgenomen in de installatie, maar nog niet op de lokale machine van uw gebruikers. Om de gebruikers van dienst te zijn en ervoor te zorgen dat iedereen de juiste versie gebruikt, is er een Market Place oplossing waarmee uw gebruikers de installer direct vanuit OneStream kunnen downloaden.


Na het importeren van de oplossing, kan de beheerder de benodigde Excel Add-In versie (en OneStream Studio indien nodig) uploaden via de instellingen pagina. Daarna is het beschikbaar voor de gebruikers om te downloaden via het dashboard:

2. Standard System Reports (PV430-SV102)

De Standard System Reports bevatten een set rapporten die worden gebruikt voor basisadministratierapportage, waardoor de beheerderstaken eenvoudiger worden. De volgende rapporten zijn beschikbaar:

 • Applicatie Lijst van applicaties voor deze omgeving
 • App Server Activity Review
 • Grafische weergave van gebruik en verwerkingstijd per type en module
 • Software Version Audit Report
 • De softwareversie van de applicatieserver per datum
 • Security Activity Dashboard
 • Grafisch overzicht van aanmeldactiviteit in totaal en per module. Ook toegevoegde/verwijderde/bijgewerkte gebruikers.
 • Gearchiveerde taakactiviteit
 • Lijst van gearchiveerde taken, deze rapporten verschijnen niet in OnePlace-Dashboards, maar onder System-Dashboards omdat de rapporten door de beheerder worden gebruikt.

De oplossing kan worden geïmporteerd via de functie Laden/Extraheren. Houd er rekening mee dat eerder geïnstalleerde versies handmatig moeten worden verwijderd omdat ze niet worden overschreven.

3. Standard Cube View Styles (PV410-SV100)

Cube Views zijn de belangrijkste bron voor het presenteren van de gegevens aan uw gebruikers. Hoewel ze eenvoudig zijn op te zetten, zijn de mogelijkheden qua opmaak eindeloos. Om een professionele en consistente look en feel in uw applicatie te krijgen, is het de beste gewoonte om Cube View stijlen te creëren en te gebruiken. Dit zijn stylesheets die kunnen worden toegepast op de opmaak van uw Cube Views. Om onnodig werk te voorkomen, heeft OneStream al een set voorgedefinieerde Cube View stijlen gemaakt die gedownload kunnen worden van de Market Place. Na het importeren verschijnen de stijlen in een Dashboard Maintenance Unit om gebruikt te worden in uw Cube Views:

Dashboard
Object Look up

4. Standard Application Reports (PV440-SV100)

De Standard Application Reports bevatten een standaardset rapporten, net als de System Reports. De rapporten in deze oplossing zijn echter gericht op de gebruiker. Er zijn 5 rapportcategorieën beschikbaar:

 • Application Analysis Intercompany Matching
 • Journal Detail
 • Transformation Rule Change
 • Workflow Status

De Standaard toepassingsrapporten vereisen toegang tot aanvullende tabellen, dus dat moet worden ingesteld door je (technisch) beheerder of installatiepartner als dat nog niet is gebeurd. Daarna hoef je alleen nog maar het zip-bestand te importeren, het dashboard te openen waar je de tabellen kunt aanmaken en de oplossing te starten. Je kunt het beste beginnen met de pagina, overzicht rapporten, waar je een beschrijving van elk beschikbaar rapport kunt zien. Rapporten kunnen direct vanuit het dashboard worden geopend door een rapportgroep te openen en vervolgens het gewenste rapport te selecteren.

Application Reports

Er zijn veel rapporten beschikbaar, waardoor dit een oplossing is die veel gebruikt kan worden. Vaak heeft een specifiek onderwerp meerdere rapporten vanuit een iets ander perspectief of met een extra detailniveau.

5. Default Map Templates (PV410-SV100)

Dit lijkt misschien een nutteloze oplossing en is inderdaad een van de kleinste. Ik heb dit echter zeer nuttig gevonden. Als je gegevens vanuit bronsystemen laadt, moeten die gegevens in kaart worden gebracht (van bronformaat naar doelformaat). Tijdens het testen of implementeren van nieuwe locaties wil je vaak een snelle mapping om te testen hoe de gegevens overkomen. Deze download bevat Excel-sjablonen met 'doorgeef'-mappings voor alle dimensies. Het grote voordeel is dat je deze mappings direct kunt importeren in plaats van ze in te typen.

6. Security Audit Report (PV430-SV102)

Deze standaardrapporten geven inzicht in de gebruikersbeveiliging en groepsinformatie voor auditdoeleinden. In een productie EPM-systeem wilt u uw gebruikerstoegang periodiek auditen. Deze Market Place oplossing biedt rapporten die over een bepaalde periode kunnen worden uitgevoerd en door de bevoegde persoon kunnen worden afgetekend als een solide basis voor uw beveiligingsaudit.Het dashboard toont al wat informatie op hoog niveau. Wanneer u een van de items selecteert, worden de bijbehorende rapporten in het hoofdscherm getoond, zoals hieronder:

Security Audit Report

7. Task Manager (UTM)

Een van de populairste Market Place-oplossingen is de Task Manager (UTM). UTM is een manier om workflows binnen en buiten OneStream te organiseren. Waarom is deze oplossing zo populair? En hoe helpt het u om meer uit uw OneStream software te halen? In onze volgende twee blogs gaan we dieper in op de details van UTM. Kan het zijn faam waarmaken?

Conclusie

Alle beschreven oplossingen zijn echt snel configureerbaar en daarom te classificeren als plug and play (zie mijn eerdere post 0.5 - Introductie tot de OneStream Market Place over classificaties). Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, heb ik in deze post geen voor- en nadelen per oplossing genoemd, omdat ik vind dat deze oplossingen in elke OneStream applicatie zouden moeten zitten. Naast het feit dat ze je tijd besparen - wat op zich al een groot pluspunt is - helpen ze je echt om meer uit je OneStream platform te halen;

Auteur

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.