The Future of Retail 2024
Event

The Future of Retail 2024

18
Apr
2024
13:00 - 18:00
Anatomiegebouw, Utrecht

Op donderdag 18 april 2024 vindt The Future of Retail plaats! Hét jaarlijkse event voor de finance, control en FP&A professional in de retailbranche die wil weten wat er speelt en impact wil maken. Je kunt je nu aanmelden!

Unlocking Success in Retail: Navigating Challenges from Top to Bottom Line.
Niets nieuws onder de zon: de wereld om ons heen veranderd continu. Dit heeft directe gevolgen voor de retailsector. Hier weet jij alles van. Maar hoe ga je om met deze veranderingen? Wat staat jouw vakgebied te wachten? En welke hulpmiddelen kun je gebruiken om meer impact te maken?  

Ervaar je de druk van oplopende kosten? Werknemerslonen stijgen, energieprijzen nemen toe en verhuurders verhogen de huur in lijn met de inflatie. Invloedrijke leveranciers zijn niet happig op het doen van margeconcessies. Wat betekent dit voor jouw marges? En vooral: wat kun jij in jouw rol doen om van invloed te blijven? In deze editie van The Future of Retail hoor je waar jouw branche naartoe beweegt, bespreek je met vakgenoten hoe zij omgaan met deze uitdagingen en krijg je praktische handvatten voor het impact maken op factoren naast de harde getallen. Ben jij er ook bij? Meld je aan!

Vorige editie waren onder meer Jumbo, Action, Bol.com, Intergamma, Louwman Group, Nexeye, Grandvision, Hunkemöller, Plus en Auping van de partij! Ook deze editie belooft een succes te worden.

Programma

Aan de hand van twee thema's vullen we de dag met keynotes, praktische workshops, expo-sessies, interactieve discussies en netwerksessies. Meld je aan om op de hoogte te blijven!

Thema 1: Excel in your business to grow top line

Dit thema heeft als uitgangspunt: het verbreden van jouw blik om relevant te blijven voor succes in de retail. We geven vorm aan dit thema aan de hand van keynote sessies. De eerste keynote-spreker is bekend: John Lin (林镇宇). Meer over John lees je verder op deze pagina!

Thema 2: Excel in key corporate decision making to boost the bottom line

Dit thema is gericht op het versterken van jouw vaardigheden om invloed uit te oefenen buiten de gebruikelijke financiële parameters. We zullen dit thema uitwerken in diverse break-out sessies, met onder andere de volgende onderwerpen:

 • Measuring Customer Value
  Exploration of an array of financial and non-financial metrics and analytical techniques to unveil the true impact of customers on your business
 • Measuring Sustainability
  Exploration of an array of sustainability metrics and measurements to drive sustainable retail.

  Iris Skrami, Co-founder Renoon
  Iris deelt inzichten over hoe je data in de toeleveringsketen het best kunt volgen en hoe je milieu KPI’s op grote schaal meet.
 • Managing Cashflow Forecasting & Working Capital
  Showcasing and discussing the power of effectively managing working capital and cashflow forecasts, ensuring staying financially secure and adaptable
 • Managing Profitability Management
  Showcasing and discussing the power of scenario analyses to stay agile and maximize profitability to effectively adapt to fast-changing markets and cost factors

Sprekers

John Lin - China Expert en voormalig Lead Ecosystem Business Developer en Strategy & Business Developer bij bol.com  

Als voormalig Lead Ecosystem Business Developer en Strategy & Business Developer bij bol.com, brengt John enorme ervaring met zich mee in het verbinden van het Oosten en het Westen.  

Dit zegt John over zijn sessie:

''The East eats the West for breakfast in retail, how we can learn from them?
In China verloopt de overgang van offline naar online winkelen naadloos. Er zijn geen duidelijke scheidslijnen meer tussen detailhandel, sociale interactie, entertainment en gaming. Temu, TikTok en Alibaba hebben volledige controle in China, van het creëren van vraag tot het omzetten van sociale contactpunten, tot distributie en het verzamelen van feedback. We zien nu pas langzaam de westerse technologiereuzen zoals Meta en Google zich in die richting bewegen. China is stilletjes een belangrijke bron van inspiratie voor hen. De Chinezen innoveren op een volledig andere manier dan we gewend zijn, en ze bepalen momenteel de trends in de detailhandelsindustrie.''


Iris Skrami, Co-founder Renoon

Iris deelt inzichten over hoe je data in de toeleveringsketen het best kunt volgen en hoe je milieu KPI’s op grote schaal meet. Iris heeft de kennis en ervaring in het bouwen en opschalen van digitale platforms. Zo heeft ze digitale modeplatforms bij Nike gebouwd en is ze verantwoordelijk voor de implementatie van de 'Store of Future Concept' bij PVH, een van ’s werelds grootste kledingbedrijf. In 2020 richtte zij samen met haar compagnons Renoon op, een end-to-end transparantieoplossing voor duurzaamheid en compliance met behulp van Digital Product Passports.

Details

 • Datum: 18 april 2024
 • Tijd: 13:00 – 18:00
 • Locatie: Anatomiegebouw, Utrecht
 • Investering: Dit evenement is kosteloos

Deze pagina wordt aangevuld met meer sprekers en onderwerpen. Meld je aan via onderstaand formulier, dan houden we je op de hoogte!

Mede mogelijk gemaakt door:
Goud
No items found.
Zilver
No items found.
Brons
CCH Tagetik

Bevestig je plek

Door het invullen van dit formulier bevestig je jouw plek in de zaal. Deze plaatsen zijn beperkt beschikbaar, dus meld je snel aan!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.