The Future of Construction & Engineering 2024
Event

The Future of Construction & Engineering 2024

16
Apr
2024
13:30 - 18:00
Anatomiegebouw, Utrecht

Op dinsdag 16 april 2024 vindt The Future of Construction & Engineering plaats! Hét jaarlijkse event voor de projectmanager, werkvoorbereider, financial- en riskcontroller die wil weten wat er speelt en impact wil maken. Je kunt je nu aanmelden!

Stevig Bouwen voor Grip op Morgen
Financieel grip houden op grote opdrachten en projecten is essentieel in de huidige marktomstandigheden. Dit is alles behalve makkelijk voor een financial; het zijn namelijk vooral de niet-financiële gebeurtenissen die financiële impact maken. Een gebrek aan juist personeel, verkeerd of te laat geleverde materialen of het onjuist inschatten van risico’s met als gevolg onnauwkeurige prijsopgaven. Het is finance die de problematiek registreert, maar niet regisseert. Herkenbaar?

Tijdens deze middag krijg je de handvatten om hier iets aan te doen! Voor financiële professionals bieden we handvatten om eerder in het proces betrokken te raken en zo proactief bij te sturen. Voor de business professionals bieden we inzichten in hoe finance eerder in het proces betrokken kan worden, zonder dat dit als lastig of complex wordt ervaren. Het toepassen van modellen als het 'People Planning Model’, 'S-Curve Model’, liquiditeitsprognoses en het correct gebruik van data en kansen- en risicodossiers komen onder andere voorbij.  

Tijdens de vorige editie waren onder meer Royal Bam Group, Heijmans, Van Oord, Dura Vermeer, Boskalis, Arcadis, TBI, VolkerWessels, Ballast Nedam, Van Wijnen en Vanderlande Industries van de partij! Ook deze editie belooft een succes te worden.

Programma

Met keynotes, interactieve discussies, netwerksessies en productdemonstraties brengen we je in één middag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Construction en Engineering sector. De eerste twee keynote-sprekers zijn bekend: Carl Messemaeckers van der Graaff (General Counsel bij Vanderlande Industries ) en Robert van Velzen (Global Performance Excellence Director Arcadis). Zie de details over de sprekers verder op deze pagina. Meer informatie over het programma volgt binnenkort. Meld je aan om op de hoogte te blijven!  

Sprekers

Carl Messemaeckers van de Graaff, General Counsel bij Vanderlande Industries
‘Ervaring in de Construction & Engineering sector’ is in het geval van Carl absoluut een understatement. Zowel aan de adviseurskant (Berenschot en KPMG) als aan de klantkant (Vanderlande Industries, Imtech, Ballast Nedam, Koninklijke BAM, Joh.Mourik) heeft Carl ruimschootse ervaring in de bouw- industrie.  

Hij deelt zijn kennis en ervaring graag ook buiten zijn eigen zakelijke omgeving aan de Nyenrode Universiteit in zijn rol als parttime hoogleraar Risk Management. Tijdens dit event zal hij ons meenemen naar zijn ervaringen en visie op Risk Management en hoe dit een rol speelt bij een betere (financiële) controle over projecten.

Robert van Velzen, Global Performance Excellence Director Arcadis
Robert zal zijn inzichten geven over hoe de''Assured Data Led Approach'', momenteel toegepast op enkele van de grootste complexe programma's van Arcadis, kan bijdragen aan het verbeteren van de uitvoering en controle van projecten. Dit via gegevensintegratie van ontwerp en techniek, projectmanagement en -controle, en financiële processen en systemen. Robert zal ook bespreken hoe deze ‘’data journey’’ verder kan worden uitgebreid naar beschrijvende en voorspellende analyses, wat resulteert in verbeterde projectresultaten.

Historisch gezien worden uitvoeringen van engineering- en bouwprojecten altijd geteisterd door kosten- en tijdsoverschrijdingen. De industrie is traag geweest in het vinden van manieren om het projectresultaat aanzienlijk te verbeteren. Er zijn verschillende diepgewortelde oorzaken voor kosten- en tijdsoverschrijdingen die uitgebreid zijn beschreven in de literatuur. Robert zal zijn visie geven op hoe een op Assured Data gebaseerde benadering kan helpen bij het verbeteren van de uitvoering en controle van projecten, zodat jij aan de slag kunt!

Details

  • Datum: 16 april 2024
  • Tijd: 13:30 – 18:00
  • Locatie: Anatomiegebouw, Utrecht
  • Investering: Dit evenement is kosteloos

Deze pagina wordt aangevuld met meer sprekers en onderwerpen. Meld je aan via onderstaand formulier, dan houden we je op de hoogte!

Mede mogelijk gemaakt door:
Goud
No items found.
Zilver
No items found.
Brons
CCH Tagetik

Bevestig je plek

Door het invullen van dit formulier bevestig je jouw plek in de zaal. Deze plaatsen zijn beperkt zichtbaar, dus meld je snel aan!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.